Σημαίες επανάστασης αναρτώνται εις την περιοχήν των Εξαρχείων

Κυριακή πρωί και στα πεζοδρόμια των Εξαρχείων ανύποπτοι διαβάτες συναντούσαν την εικόνα που βλέπετε: Επί περιττωμάτων σκύλων, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει μικρές χάρτινες σημαίες με... πολιτικά πρόσωπα! Οι σημαίες δεν ήσαν μεσίστιες ώστε να υποννοείται η θλίψη των ημερών από τα κατά συρροήν μνημόνια αλλά, αντιθέτως, σε πλήρη ανάταση ώστε να τονίζεται το πανηγυρικόν του θέματος.

Η τοποθέτηση σημαιών επί περιττωμάτων σκύλων δεν είναι ελληνική πατέντα πάντως. Είναι γαλλική. Πρίν δυο περίπου χρόνια, Γάλλοι τοποθετούσαν αντίστοιχες χάρτινες σημαιούλες με την γαλλική σημαία (όχι με πολιτικά πρόσωπα), διαμαρτυρόμενοι με την ανευθυνότητα των πολιτών να επιτρέπουν στα ζώα τους να ρυπαίνουν το κέντρο του Παρισιού. Οι κεντρικοί δρόμοι της γαλλικής πρωτεύουσας είχαν... σημαιοστολιστεί με την εν λόγω μέθοδο.

Ας ελπίσουμε ότι οι Έλληνες μιμητές τους, δεν θα επεκτείνουν την δράση τους τόσο ώστε η Αθήνα να γίνει και πάλι θέμα στα διεθνή ΜΜΕ λόγω... αυτού του εθνικού ενθουσιασμού που πάντως δυο τινά θα αποφέρει: Ή θα συμμαζέψουν οι ιδιοκτήτες τους σκύλους τους για να μην ρυπαίνουν ή αντιθέτως θα τους αφήσουν εντελώς ασύδοτους για να πολλαπλασιαστούν τα σημεία τοποθέτησης-εγκατάστασης σημαιών διαμαρτυρίας!

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης