Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Σφηνάρι Χανίων

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε χορτολιβαδική και δασική έκταση στην περιοχή μεταξύ Πλατάνου και Σφηναρίου στην Κίσσαμο Χανίων.

Η πυρκαγιά εξελίχθηκε σε ένα μεγάλο μέτωπο μεταξύ των δύο περιοχών καίγοντας σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 2300 στρέμματα χορτολιβαδικής και δασικής έκτασης.

Στο σημείο επιχείρησαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που όλη τη νύκτα προσπαθούσαν να σβήσουν τη φωτιά και να αποτρέψουν το ενδεχόμενο επέκτασής της προς κατοικημένες περιοχές.

Συνολικά στο σημείο βρέθηκαν με τα πληρώματα τους 18 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μια υδροφόρα του Πεδίου Βολής Κρήτης, ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, το πυροσβεστικό όχημα του δήμου Χανίων και οκτώ βοηθητικά οχήματα. Παράλληλα, επιχείρησαν στο σημείο και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς συμμετείχε το πρωί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που πραγματοποίησε δέκα ρίψεις νερού.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου και συγκεκριμένα από 06:00 /14-07-2017 έως 06:00/15-07-2017 εκδηλώθηκαν 52 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

  • Όλες οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στη Ζάκυνθο, έχουν οριοθετηθεί περιμετρικά και δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 13/07/2017 και Ω/13:45 στην περιοχή Ζευγολατιό Κορίνθου, έχει οριοθετηθεί περιμετρικά χωρίς ενεργό μέτωπο και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14/07/2017 και Ω/20:55 στην περιοχή Σφηνάρι στο Καστέλι Χανίων, έχει οριοθετηθεί περιμετρικά, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και αντιμετωπίζεται από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 15/07/2017 και Ω/06:12 στην περιοχή Πόρτο Ράφτη Αττικής, είναι σε ύφεση, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχο της.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης