Σε σύσκεψη αποφασίζουν οι αγρότες για την πορεία των κινητοποιήσεων τους

αγροτες, νικαια

Τις επόμενες κινήσεις τους καθορίζουν αυτή την ώρα οι αγρότες, στην πανελλαδική σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουν το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μπλόκο της χώρας, στη Νίκαια Λάρισας.

Οι αγρότες που δεν ικανοποιούνται από τις προτάσεις της κυβέρνησης έχουν προειδοποιήσει για κλιμάκωση του αγώνα τους. Τρακτέρ παραμένουν παραταγμένα σε κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου.

Χθες η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση πραγματοποίησε πορεία διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη από το Άγαλμα του Βενιζέλου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο όπου πραγματοποιείται η 8η έκθεση κτηνοτροφίας - πτηνοτροφίας Zootechnia.

Την ίδια ώρα, οι αγρότες της Καβάλας και της Δράμας αποφάσισαν το κλείσιμο των δρόμων για μία ώρα καθημερινά έως τη Δευτέρα, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου διέκοψαν την κυκλοφορία στο τμήμα της Εγνατίας Οδού, στο ύψος της Χρυσούπολης, στην περιοχή του Δήμου Νέστου και στην Εθνική Οδό Καβάλας - Δράμας, στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Λυδίας, χωρίς να χρησιμοποιήσουν τρακτέρ.  

Την έκθεση επισκέφτηκε και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος κάλεσε τους αγρότες να λάβουν υπόψη τους τα στενά δημοσιονομικά περιθώρια.

Τα υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης κατέθεσαν τροπολογία - σε ένδειξη καλής θέλησης - με την οποία δεν διώκονται πλέον για παρακώλυση συγκοινωνιών, οι αγρότες και οι επαγγελματίες οδηγούς, που είχαν αποκλείσει τις εθνικές οδούς και δρόμους κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων έως και την 31η Δεκεμβρίου 2012.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης