Σε ομοφοβικό κύκλο οι μαθητές μας

Ομοφοβικό κλίμα επικρατεί στα ελληνικά σχολεία σύμφωνα με την Colour Youth – Κοινότητα LGBTQ Nέων Αθήνας. Τα αποτελέσματα τέρευνας, δείγμα της οποίας αποτέλεσαν περίπου 2000 ΛΟΑΤΚΙ μαθητές/ριες, μιλούν για  παραλείψεις της ελληνικής πολιτείας στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση όσον αφορά την ΛΟΑΤΚΙ μαθητική κοινότητα. 

Ενδεικτικά:

- Σε ποσοστό 84,9%, τα παιδιά ακούν στο σχολείο τη λέξη “γκέι” με αρνητική χροιά

- Το 96% δηλώνει ότι έχει ακούσει σχόλια “για μαθητές που δε συμπεριφέρονται με αρκετά ‘αντρικό’ τρόπο"

- Το 74,4% των μαθητών και μαθητριών δηλώνει ότι ακούει τρανσφοβικά σχόλια

- Ένα στα τρία παιδιά έχουν δεχτεί κάποιας μορφής λεκτική παρενόχληση

- Το 65,1% των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων δεν έχουν ακούσει τίποτα θετικό για ΛΟΑΤΚΙ άτομα σε κάποιο μάθημα του σχολείου

Τα αποτελέσματά είναι συνεπή και με τη συγκριτική έρευνα της IGLYO (International Lesbian, Gay, Bisexual, Queer & Transgender Youth and Student Oganization), η Ελλάδα βρίσκεται πανευρωπαϊκά στις τελευταίες θέσεις σχολικής συμπερίληψης των ΛΟΑΤΚΙ μαθητών/ριών.

Η Έρευνα για το Σχολικό Κλίμα αποτελεί την πρώτη πανελλήνια ερευνητική απόπειρα καταγραφής των εμπειριών των ΛΟΑΤΚI μαθητών και μαθητριών στα σχολεία της χώρας μας. 

Η επίσημη παρουσίαση των αποτελεσμάτων έγινε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου 2018 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ομοφοβίας, Αμφιφοβίας και Τρανσφοβίας, παρουσία σημαντικών φορέων της ελληνικής πολιτείας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης