Σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Χίο - Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Μενίδι

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο πυρκαγιές που ξέσπασαν στον Ασπρόπυργο και στη Χίο.

Παράλληλα, σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα στο Μενίδι Αττικής, στην περιοχή Πλάτωνος. Η πυρκαγιά  έκαιγε πολύ κοντά σε σπίτια. Στο σημείο έφτασαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να περιορίσουν το πύρινο μέτωπο, παρά τους ισχυρούς ανέμους που έπνεαν στην περιοχή, δυσχεραίνοντας το έργο τους.

Στο Ρουπάκι Ασπροπύργου, όπου από χθες μαίνεται πυρκαγιά σε πευκόφυτη περιοχή, επιχειρούν 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 26 άτομα πεζοπόρο. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν δύο ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Οπως ανέφερε εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στη Χίο επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 15 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα εννέα ατόμων, κλιμάκιο ΟΤΑ εννέα ατόμων, 28 εθελοντές και πέντε ιδιωτικά βυτιοφόρα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος.

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι κάτοικοι της Σιδηρούντας τραυματίστηκαν και μία γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά εγκαύματα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης