Σε δεινή θέση η οικογένεια Άκη Τσοχατζόπουλου

Οικογένεια Τσοχατζόπουλου

Η προφυλάκιση Τσοχατζόπουλου μοιάζει με "μικρό" πρόβλημα μπροστά στο ενδεχόμενο άμεσης εμπλοκής και άλλων μελών της οικογένειάς του όπως της συζύγου του και της κόρης του. Τότε θα πρόκειται για οικογενειακό όλεθρο που θα αποδειχθεί εντελώς δυσβάστακτος για το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η σύζυγός του Βασιλική Σταμάτη έχει μεγάλες καταθέσεις σε Ελλάδα και Ελβετία. Μόλιστα στην ελβετική Τράπεζα UBS, είχε δώσει την διεύθυνση του αδερφού της. Οι αρχές θεωρούν ότι με αυτό τον τρόπο προσπάθησε να αποκρύψει τις καταθέσεις αυτές. Πιο συγκεκριμένα από το 2006 έως το 2009 έχουν καταγραφεί κινήσεις και καταθέσεις μεγάλων ποσών.

Η κόρη του κ. Τσοχατζόπουλου Αρετή εμφανίζεται να έχει δανειστεί ποσό 2.350.000 ευρώ από Τράπεζες για να αγοράσει ακριβά ακίνητα. Όλα τα δάνεια εδίδοντο με την εγγύηση του πατέρα της. Οι αρχές θεωρούν ότι τα δηλωθέντα εισοδήματα δεν δικαιολογούν τέτοιους υψηλούς δανεισμούς.

Ο αδερφός της Βασιλικής Σταμάτη, ήταν για ένα διάστημα διαχειριστής της "αμαρτωλής" εταιρείας Nobilis. Πολλές συναλλαγές τις διεκπεραίωνε με το ψευδώνυμο "Παπαλιάκος", επώνυμο της συζύγου του. Οι αρχές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι ανακαλύπτουν και άλλα ακίνητα στην κατοχή μελών της οικογένειας Τσοχατζόπουλου. Σημειωτέον ότι 10 άτομα έχουν κληθεί σε απολογία από την ερχόμενη Τετάρτη ενώ 5 έχουν προφυλακιστεί. Τα περισσότερα συγγενείς του πρώην υπουργού.

Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι τόσο η υπόθεση Τσοχατζόπουλου όσο και η υπόθεση Siemens, αποκαλύφθηκαν από τους Γερμανούς και όχι από τις εν Ελλάδι έρευνες του πολιτικού συστήματος... Μάλιστα πλήθος στοιχείων εστάλη ανώνυμα με 9 διαφορετικούς φακέλους στις αρχές, ενδεχομένως και σε εφημερίδες που από τότε παρέθεταν στοιχεία και παρακολουθούσαν στενά το θέμα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης