Σε απεργία 90 συμβασιούχοι θυγατρικής της ΕΥΑΘ Α.Ε.

Τριήμερη απεργία ξεκίνησαν από σήμερα οι 90 εργαζόμενοι συμβασιούχοι στη θυγατρική εταιρεία της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε., την ΕΥΑΘΥπηρεσίες Α.Ε., διαμαρτυρόμενοι για τη μη ανανέωση των συμβάσεών τους, οι οποίες χαρακτηρίζονται «παράνομες», αφού η πρόσληψη δεν έγινε με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Πάνω από 30 άτομα πραγματοποίησαν νωρίτερα σήμερα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία της ΕΥΑΘ στην Τσιμισκή.

«Οι συμβάσεις μας έληξαν τυπικά στις 30/6 φέτος, ωστόσο εξακολουθούν να βρίσκονται προσωρινά σε ισχύ, μέχρι και την οριστική συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων στις 5/9» δήλωσε ο επικεφαλής των συμβασιούχων ηλεκτρολόγος/μηχανικός, Γιώργος Πλαγάκος.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι χθες η διοίκηση της ΕΥΑΘ Α.Ε. απέστειλε εξώδικο στους συμβασιούχους της θυγατρικής της εταιρείας, αναφέροντας ότι δεν αναγνωρίζει την απεργία τους, καθώς οι 90 συμβασιούχοι παρέχουν ανεξάρτητες υπηρεσίες στην ΕΥΑΘ Υπηρεσίες Α.Ε. και πληρώνονται με πρωτόκολλα παράδοσης/παραλαβής.

Ο κ. Πλαγάκος χαρακτήρισε «άδικη» τη στάση της διοίκησης της ΕΥΑΘ Α.Ε. και επισήμανε: «Πολλοί από εμάς, δουλεύουν στη μητρική εταιρεία από το 2009, ενώ προσφέρουμε έργο σε καθημερινή βάση και με ωράριο. Και ξαφνικά κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς εργασία, τη στιγμή που τόσο καιρό που η εταιρεία ήταν υποστελεχωμένη, καλύπταμε τα κενά, όπου υπήρχαν, και μάλιστα επάξια».

Σύμφωνα με τον ίδιο, μεταξύ των 90 ατόμων, περιλαμβάνονται μηχανικοί, άτομα πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης, οικονομολόγοι, χημικοί, τεχνίτες υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, αλλά και διοικητικό προσωπικό.

Όπως σημείωσε ο κ. Πλαγάκος μέσα στο Σαββατοκύριακο θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση των απεργών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης