Σέρρες: 30 σπίτια χωρίς ρεύμα γιατί δεν πλήρωσαν το χαράτσι

Νεοχώρι Σερρών

Στην διακοπή ρεύματος σε 30 σπίτια στο Νεοχώρι Σερρών προχώρησε η ΔΕΗ μετά την μη καταβολή του ειδικού φόρου ιδιοκτησίας αλλά και της κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος.

«Πρόκειται για νοικοκυριά που δεν έχουν πληρώσει το ρεύμα εδώ και αρκετούς μήνες ενώ τα 27 από αυτά δεν είναι κατοικήσιμα» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος της ΔΕΗ Σερρών Εμμανουήλ Εμμανουηλίδης.

Την ίδια ώρα στο γραφείο της < Επιτροπής Σερρών Πολιτών > έχουν απευθυνθεί περισσότεροι από 800 Σερραίοι που μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκαν στην πληρωμή του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας, ενώ αύριο σε προγραμματισμένη συγκέντρωση των πολιτών που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της ΔΕΗ Σερρών πρόκειται να κατατεθεί ψήφισμα κατά , όπως αναφέρεται, της παράνομης και καταχρηστικής επιβολής φόρου μέσω της ΔΕΗ.

Το μεσημέρι στο Νεοχώρι μετά από εντολή του προϊσταμένου της ΔΕΗ Σερρών Εμ. Εμμανουηλίδη δόθηκε η παροχή ρεύματος σε επτά από τα 30 σπίτια τα οποία έμειναν κατά τη χθεσινή παγερή νύχτα στο σκοτάδι.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε πολλές επιχειρήσεις των Σερρών που δεν πλήρωσαν τον ειδικό φόρο η ΔΕΗ έκοψε την παροχή ρεύματος , αφού σύμφωνα με τον κ. Εμμανουηλίδη η εντολή της μη διακοπής ρεύματος αφορά μόνο τα νοικοκυριά και όχι τις επιχειρήσεις.

Εξάλλου αύριο το απόγευμα στην πλατεία Κρονίου πρόκειται να γίνει μεγάλη συγκέντρωση πολιτών ενώ νωρίς σήμερα το πρωί μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της ΔΕΗ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο μέτρο.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης