Σάμος: Ενα εκατ. πλαστά ευρώ είχε στις αποσκευές του ένας 26χρονος από τη Νέα Γουινέα

Πλαστά χαρτονομίσματα

Πλαστά χαρτονομίσματα αξίας 108.000 ευρώ, έτοιμα να διοχετευτούν στην αγορά της Σάμου και άλλα αξίας περίπου 890.000 ευρώ, που χρειάζονται ειδική επεξεργασία, είχε στις αποσκευές του ένας 26χρονος από τη Νέα Γουινέα, που αποβιβάστηκε χθες από το πλοίο της γραμμής «ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ» στο λιμάνι Βαθέος Σάμου.

Ο 26χρονος συνελήφθη από τους άνδρες της ασφάλειας του Λιμεναρχείου Σάμου, ύστερα από δειγματοληπτικό έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε στους επιβάτες του πλοίου, το οποίο έφτασε νωρίς χθες το πρωί στο λιμάνι Βαθέος Σάμου.

Μόλις οι λιμενικοί άνοιξαν τη μικρή πράσινη βαλίτσα του 26χρονου αλλοδαπού, έμειναν έκπληκτοι από αυτό που αντίκρισαν. Βρήκαν 108.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 50, 100 και 500 ευρώ, έτοιμα για να κυκλοφορήσουν στην αγορά και άλλα αξίας 890.000 ευρώ σε δεσμίδες των 500 ευρώ, τα οποία χρειάζονται κατάλληλη επεξεργασία με χημικές ουσίες, τις οποίες είχε μαζί του ο 26χρονος και θα τις ετοίμαζε σε χώρο τον οποίο αναζητούν λιμενικοί και αστυνομικοί. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές και ελέγχονται πληροφορίες που θα μπορέσουν να οδηγήσουν τις Αρχές στον εντοπισμό του εργαστηρίου, όπου θα γινόταν η επεξεργασία των χαρτονομισμάτων.

Οι έρευνες συνεχίζονται και εστιάζονται στην αποκάλυψη και άλλων μελών του κυκλώματος, καθώς επίσης και στο αν συνδέονται με άλλες δραστηριότητες.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Εθνος

Δείτε επίσης