Πώς το κράτος θα σου κλέβει το ακίνητο

Κλέβοντας τα ακίνητα των πολιτών. Το υπουργείο εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενεργοποιηθεί ο νόμος, βάσει του οποίου προβλέπεται ο ιδιοκτήτης του ακινήτου να το παραχωρήσει στο... Δημόσιο, από τη στιγμή που αδυνατεί να πληρώσει ΜΟΝΟ τον φόρο κληρονομιάς.

Δηλαδή, αν το ακινητο αξίζει 300.000 ευρώ και ο φόρος είναι π.χ. 30.000 ευρώ, το δίνεις αλλά αν χρωστάς άλλους φόρους ΔΕΝ στους συμψηφίζουν. Εξοφλείς τις 300.000 μόνο...

Σημειωτεόν ότι σχετική διάταξη υπάρχει στην ελληνική νομοθεσία, αλλά είναι απαραίτητη μία υπουργική απόφαση προκειμένου από τη μία πλευρά να τεθεί σε ισχύ και από την άλλη να ξεκαθαριστούν οι παράμετροι βάσει των οποίων θα υλοποιηθεί.

Στο μεταξύ ήδη υπάρχει μαζική αποποίηση κληρονομιάς για δεκάδες χιλιάδες ακίνητα κάθε χρόνο που τα παίρνει το Δημόσιο και τα αφήνει να σαπίζουν, ενώ χιλιάδες είναι οι περιπτώσεις οικογενειών που αν και δεν χρωστούσαν στο κράτος, τώρα λόγω ΕΝΦΙΑ έγιναν πλέον οφειλέτες και αν σε βάθος χρόνου χρωστούν πάνω από 100.000 ευρώ πάνε και στα Δικαστήρια με ποινικές διώξεις.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης