Πρόγραμμα άμεσης ανάδειξης της Αθήνας από τον Κ. Μπακογιάννη

Τους άξονες των παρεμβάσεων με τις οποίες θα ενισχυθεί το εμπόριο στην πρωτεύουσα, ανέπτυξε ο Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση που είχε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Κομβικό σημείο αποτελεί η πολιτική στήριξης της δημιουργίας Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου τα οποία μπορούν να δώσουν ανάσα στην Οικονομία της πόλης, σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους.

Πρόκειται για ένα θεσμό που κερδίζει έδαφος διεθνώς και αφορά  καταστήματα και επιχειρήσεις σε ένα ανοιχτό, ζωντανό εμπορικό κέντρο. Τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου αναβαθμίζουν την εικόνα της πόλης, τονώνουν την τοπική αγορά και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων συζήτησε επίσης και για άλλες παρεμβάσεις που θα  περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά», μεταξύ των οποίων:

-Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας που σκοπό έχει να δημιουργήσει μια μεγάλη περιπατητική διαδρομή στην πόλη.

-Η ανανέωση, η επανακατασκευή και οι διαπλατύνσεις-όπου χρειαστεί-στα πεζοδρόμια της πόλης

-Οι παρεμβάσεις ανάδειξης και εξωραϊσμού των δημόσιων υποδομών (δρόμοι, πεζοδρόμια, αστική επίπλωση, φωτισμός, ασύρματα δίκτυα) των τοπικών εμπορικών κέντρων στις 129 γειτονιές της Αθήνας

-Η αντιμετώπιση του παραεμπορίου και η ενίσχυση της παρουσίας της Δημοτικής Αστυνομίας, ιδιαίτερα στην περιοχή του ιστορικού τριγώνου

-Η διαμόρφωση δίκαιης και διαφανούς πολιτικής δημοτικών τελών με βάση την αρχή της ανταποδοτικότητας

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης