Πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Σε ισχύ τίθενται από σήμερα τα πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου με στόχο να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που σημειώθηκαν την 28η Οκτωβρίου.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε άτομα και ιδιαίτερα σε οργανωμένες ομάδες ατόμων που κινούνται σε περιοχές διεξαγωγής των παρελάσεων και αυξημένα μέτρα προστασίας κοντά στις εξέδρες των επισήμων, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Επιπλέον, για πρώτη φορά απαιτείται η διαπίστευση των δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και τηλεοπτικών συνεργείων για την κάλυψη της μαθητικής και της στρατιωτικής παρέλαση στο Σύνταγμα.

Σε επιφυλακή είναι οι αστυνομικές αρχές και για το ενδεχόμενο εμφάνισης αυτόκλητων «ομάδων προστασίας» των παρελάσεων (όπως πχ ακροδεξιών οργανώσεων και άλλων παρόμοιων «ομάδων κρούσης»), σε απάντηση διαδηλωτών που ενδεχομένως επιχειρήσουν να τις διακόψουν.

Σε κάθε περίπτωση, εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κύριο μέλημα των αρχών είναι να μη διακοπεί ή ματαιωθεί η παρέλαση.

Σε ετοιμότητα θα είναι και εισαγγελείς σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίοι θα εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών αρχών, παρεμβαίνοντας όπου κρίνεται απαραίτητο.

Την Κυριακή 25 Μαρτίου, στους δρόμους της Αθήνας θα βρίσκονται περίπου 4.000 αστυνομικοί, ενω σε επιφυλακή θα είναι όλες οι δυνάμεις του λεκανοπεδίου.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Ναυτεμπορική

Δείτε επίσης