Πρωτοφανής πορεία διαμαρτυρίας φορτηγών με αφορμή μέτρα καταστροφής του κλάδου

Πανελλήνιο ενδιαφέρον παρατηρείται για τη σημερινή (Σάββατο) πορεία φορτηγών που θα γίνει στην Πάτρα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για μια σειρά από αρνητικά μέτρα της κυβέρνησης που οδηγούν τον κλάδο σε μεγάλα προβλήματα. Η κινητοποίηση ξεκίνησε με Σωματεία από την Πελοπόννησο και την Στερεά Ελλάδα ωστόσο έχει πάρει εθνικές διαστάσεις αφού θα συμμετέχουν και Σωματεία που δεν είχαν δηλώσει συμμετοχή.

Παράλληλα την πορεία των φορτηγών θα καλύψουν τηλεοπτικά και τα εθνικά κανάλια λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος ενώ αύριο Κυριακή ώρα 11 το πρωί, στην Αθήνα θα γίνει έκτακτη συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μεταφορών που θα αξιολογήσει την κινητοποίηση και θα πάρει αποφάσεις για πιθανές νέες κινητοποιήσεις.

Η πορεία θα ξεκινήσει από το Νέο Λιμάνι και θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Ακτή Δυμαίων - Ελ. Βενιζέλου - Κορίνθου - εθνική Πατρών Αθηνών - Κανελλοπούλου - Ηρώων Πολυτεχνείου - Όθωνος Αμαλίας - Ακτή Δυμαίων - επιστροφή στο λιμάνι. Ενδιάμεσα σην Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος θα παραδοθέι ψήφισμα με τελικό αποδέκτη το Υπουργείο Μεταφορών.

Η κινητοποίηση έχει σαν βασικό σύνθημα "Μας ΑΦΑΝΙΖΟΥΝ αντί να μας στηρίζουν". Τα βασικά αιτήματα του κλάδου θα μοιράζονται στους πολίτες με φέιγ βολάν σε όλη τη διάρκεια της πορείας.

Υπενθυμίζουμε ότι αυτά είναι:

- ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ. Απελευθέρωσαν το επάγγελμα με αποτέλεσμα την ενεξέλεγκτη είσοδο εταιρειών από τρίτες χώρες όπως Κίνα και Τουρκία

- ΜΗΔΕΝ ΚΙΝΗΤΡΑ. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης δίδονται κίνητρα ανανέωσης των στόλων στις Μεταφορές, εδώ κυκλοφορούν μόνον παλαιά οχήματα.

- ΑΔΙΚΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Βαριά και άδικα φορολογικά μέτρα έχουν καταστήσει τον κλάδο ζημιογόνο και υπερχρεωμένο. Δεν μας συμψηφίσουν ούτε το ΦΠΑ των διοδίων

- ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ. Στα πανάκριβα διόδια δεν προβλέπονται καθόλου εκπτώσεις, όπως στα ΙΧ,  όσες διελεύσεις και αν κάνουμε.

- ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΙ. Κύματα μεταναστών - προσφύγων προπηλακίζουν οδηγούς, καταστρέφουν εμπορεύματα συντηρώντας ένα κλίμα τρόμου και ανησυχίας.

- ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ: Μας απαγορεύουν παράνομα και αντισυνταγματικά να κινούμαστε στο 70% των δρόμων στη χώρα, πολλαπλασιάζοντας δραματικά τα έξοδα μας σε κάθε μεταφορά με διόδια, καύσιμα, φθορές, μισθοδοσίες κ.α.

Ο κλάδος των Μεταφορών απαριθμεί 33.000 φορτηγά και 60.000 περίπου ιδιοκτήτες και εργαζόμενους.

- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΚΛΑΒΙΑ. Δεν θα ανανεώνεται η άδεια του φορτηγού αν έχει κάποιες παραβάσεις ΚΟΚ, μεταφορών κ.α.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης