Προσπάθεια ελέγχου της πυρκαγιάς στα Καλύβια

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή Καλύβια Αττικής, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας.

Οι πυροσβεστικές αρχές, μετά από ολονύχτια «μάχη» με τις φλόγες, καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, το οποίο έχει περιοριστεί σημαντικά.

Αυτή τη στιγμή, οι προσπάθειες των πυροσβεστών εστιάζουν στο μέτωπο της βουνοκορφής του όρους Σκόρδι, καθώς το μέτωπο της παραλιακής, στο ύψος της Αναβύσσου, βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο.

Στο σημείο επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 25 ατόμων, 11 οχήματα εθελοντών, 14 υδροφόρες του δήμου και οκτώ της Περιφέρειας Αττικής, δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, εντάσεως 6 έως 7 μποφόρ, οι δυνάμεις κατάσβεσης εκφράζουν ανησυχίες για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή θεωρείται τεράστια, καθώς η πυρκαγιά έχει καταστρέψει χορτολιβαδικές και δασικές εκτάσεις, περίπου 10.000 στρεμμάτων.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της φωτιάς, λίγο μετά τις 22.00, χθες το βράδυ, διεκόπη προσωρινά η κυκλοφορία των οχημάτων στην παραλιακή οδό Αθηνών - Σουνίου.

Νωρίς το πρωί, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, μιλώντας στο «ΣΚΑΪ», έκανε λόγο για «συνεχείς αναζωπυρώσεις», ενώ διαβεβαίωσε ότι η πυρκαγιά δεν απειλεί σπίτια, παρότι «η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης