Προς εμφύλιο στην "Ελευθεροτυπία".

Εκτραχύνεται η κατάσταση στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία". Πλέον οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι επαναλαμβανόμενες, ενώ οι εργαζόμενοι ζητούν και λογιστική ενημέρωση... Είναι πασίγνωστο ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις στην εφημερίδα ουσιαστικά επιβαρύνουν την οικονομική της θέση (χάνονται αναγνώστες και έσοδα), ενώ η ιδιοκτησία δεν έχει λύσεις για να "ενδώσει" στις πιέσεις. Ουσιαστικά έχουμε εμφύλιο, με θεατές τις Τράπεζες πού ευθύνονται για την οικονομική ασφυξία της εταιρείας και τις δυσμενείς εξελίξεις για τους εργαζόμενους. Έτσι σε ψήφισμα που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στη Χ.Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική ζητούν από τα σωματεία να κηρύξουν τριήμερη απεργία την Πέμπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο (1/2/3-12-2011), ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων.

Οι εργαζόμενοι οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Αύγουστο αποφάσισαν να ζητήσουν από τη διοίκηση να καταβάλει άμεσα και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου έναν μισθό και να δεσμευθεί ότι θα καταβάλει εμπρόθεσμα και στο ακέραιο το δώρο των Χριστουγέννων, να εξοφλήσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τους συναδέλφους στην ένθεση (στο πιεστήριο), που απασχολούνται με διαλείπουσα εργασία και να εντάξει άμεσα στην μισθοδοσία τους συναδέλφους, που εργάζονται με ΔΠΥ και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι ζητούν επίσης με το ψήφισμά τους να ενημερώσει η διοίκηση τους εκπροσώπους και κατ΄ επέκταση την ίδια τη συνέλευση για το business plan, για τη χρηματοοικονομική θέση της εταιρείας και για τα διαφημιστικά και εμπορικά έσοδα της εταιρείας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης