Που το πάνε οι Τούρκοι με τους δυο Έλληνες συλληφθέντες;

Σιγή ιχθύος από την Τουρκία για την σύλληψη δυο Ελλήνω που πέρασαν κατά λάθος σε τούρκικο έδαφος. Απαγγέλθηκαν ατηγορίες για απόπειρα κατασκοπείας και είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή στους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν την Πέμπτη από Τούρκους στον Εβρο ενώ πραγματοποιούσαν πεζή περιπολία, σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. Oπως μεταδίδουν επίσης, εκτός των όπλων τους, κατασχέθηκαν και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Μέχρι σήμερα ένα τέτοιο περιστατικό το έλυναν σιωπηρώς οι διοικητές των δυο μονάδων στα σύνορα. Να σημειωθε΄λι ότι και οι Έλληνες έχουν συλλάβει Τούρκους (πρόσφατα έναν πιλότο) που τους στέλνουν πίσω.Τι ακριβώς κάνουν οι Τούρκοι τώρα; 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, όσο και πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, διαψεύδουν τα περί κατηγοριών για κατασκοπεία, επιβεβαιώνοντας μόνο τη δεύτερη κατηγορία. Οι δύο Ελληνες προφυλακίστηκαν εν αναμονή της δίκης τους.

Ο υπολοχαγός του στρατού ξηράς φέρεται να κατέθεσε ότι κατά τις 10.30 χθες βγήκαν σε περιπολία. «Το χιόνι ήταν γύρω στα 20-25 εκατοστά. Όταν είδαμε ίχνη παπουτσιών πάνω στο χιόνι αρχίσαμε να τα ακολουθούμε σκεπτόμενοι ότι είναι ίχνη παράνομων μεταναστών.

Ακολουθώντας τα ίχνη φτάσαμε κάτω από ένα δέντρο, απέναντί μας βρέθηκαν Τούρκοι στρατιώτες και μας πήραν τα όπλα. Μετά μας μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα. Εμείς δεν είμαστε πράκτορες, δεν περάσαμε τα σύνορα σκόπιμα. Περάσαμε τα σύνορα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών», φέρεται να είπε.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην κατάθεσή τους ανέφεραν πως τις εικόνες που τράβηξαν με το κινητό τους θα τις έστελναν σε ανωτέρο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης