Πορεία διαμαρτυρίας των αγροτών σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Δυναμικό «παρών» θα δώσουν σήμερα οι αγρότες- μέλη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο τον κινητοποιήσεών τους, με αφορμή και την 27η Agrotica.

Οι αγρότες έχουν δώσει ραντεβού στις 12:00 στο Άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία.

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει το thestival.gr, θα κάνουν πορεία προς τον χώρο της Διεθνούς Εκθέσεως, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στην κεφαλή της πορείας θα υπάρχουν και τρακτέρ.

Η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων, η οποία έχει διαχωρίσει τη θέση της από την Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ελλάδος, που πραγματοποίησε ανάλογο συλλαλητήριο την περασμένη Πέμπτη, αναφέρει στη σχετική ανακολινωση: «Καλούμε όλους τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα σ’ όλη τη χώρα και στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη».

Μάλιστα, θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα, οι αγρότες σημειώνουν: «Κλιμακώνουμε τον αγώνα για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας που αφορούν στην ίδια την επιβίωσή μας.

Κόντρα στην πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που αποδεκατατίζει το εισόδημά μας. Στους εμποροβιομήχανους και τους μονοπωλιακούς ομίλους που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας.

Στους τραπεζίτες που μας χρεώνουν ως το λαιμό κι απειλούν να κατασχέσουν τα σπίτια μας. Στους μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες που καιροφυλακτούν να ξεκληριστούμε για ν’ αρπάξουν τα χωράφια και το βιός μας».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης