Πολυτεχνείο: Το απόγευμα η πορεία- Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Με την πορεία στην αμερικανική πρεσβεία το απόγευμα (17:00), κορυφώνονται σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Αστακός η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς επί ποδός. Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο. 

Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ να προβλέπει, μεταξύ άλλων, την παρουσία πολύ μεγάλης αστυνομικής δύναμης σε όλο το κέντρο και ειδικότερα έξω από αστυνομικά τμήματα και γενικότερα σε κτίρια όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες. Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αφορούν όλο το οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος, αλλά και την ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ θα προχωρήσει σε διαδοχικό κλείσιμο σταθμών του μετρό. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους σταθμούς «Μέγαρο Μουσικής», ο οποίος θα κλείσει στις 15:00, «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα», που θα κλείσουν στις 16:30. Ωστόσο όλα τα δρομολόγια θα διεξάγονται κανονικά, με τους συρμούς να διέρχονται χωρίς στάση από τους παραπάνω σταθμούς. Οι σταθμοί θα ανοίξουν όταν ολοκληρωθεί η πορεία και ύστερα από σχετικές οδηγίες της αστυνομίας. 

Τροποποιήσεις θα γίνουν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία - τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφαση που πήραν οι «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.». Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης