Πολίτες που δεν θα ξεχρεώσουν ποτέ τα χρέη τους, δημιουργεί η Ελλάδα

Με 900 εκατομμύρια ευρώ το μήνα αυξάνονταν στο α' εξάμηνο του 2017 τα απλήρωτα χρέη στην εφορία. Συνολικά, σε αυτό το χρονικό διάστημα, δημιουργήθηκαν 5,5 δισ. ευρώ νέα χρέη. Δηλαδή: 

- Από τις αρχές του 2017 μέχρι το τέλος Ιουνίου δημιουργήθηκαν  «φρέσκα» ληξιπρόθεσμα προς το Δημόσιο, ύψους 5,475 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση 727 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 4,748 δισ. ευρώ έως τον Μάιο.  

- Τα αμιγώς φορολογικά χρέη (απλήρωτοι φόροι του 2017) αυξήθηκαν τον Ιούνιο κατά 692 εκατ. ευρώ (σε 4,282 δισ.ευρώ από 3,590 δισ. ευρώ τον Μάιο).

- Τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη, από ανείσπρακτους φόρους προ του 2017, ανήλθαν στα 90,168 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Ιούλιο η κατάσταση εκτιμάται πως επιδεινώθηκε, δεδομένου ότι τρεις στους δέκα φορολογούμενους δεν πλήρωσαν ούτε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, αφήνοντας απλήρωτους φόρους εισοδήματος, ύψους 671 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ δεν υπάρχει καμία μέριμνα για να εξοφλήσουν έστω κάποιοι αφού:

* Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός αφορά ελάχιστους που πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν βιώσιμες επιχιε΄ρησεις όλοι οι υπόλοιποι εξαιρούνται.

* Όλοι οι υπόλοιποι χρεώνονται με τόκους και νέους φόρους πάνω στους φόρους (πολλές φορές με τεκμήρια δηλαδή εικονικά - ανύπαρκτα έσοδα).

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης