Ποινικές διώξεις για την ληστεία της δεκαετίας στο Ηράκλειο

κάνη όπλου

Με το DNA φαίνεται να εξιχνιάζεται η ληστεία της... δεκαετίας στο Ηράκλειο. Πριν ένα χρόνο μασκοφόροι σταμάτησαν χρηματαποστολή και άρπαξαν 1 εκατ. ευρώ. Τώρα ασκούνται ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος τριών ατόμων, που φέρονται ως οι φυσικοί αυτουργοί της ληστείας

Οι κατηγορούμενοι, 33χρονος ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου, 31χρονος οδηγός ταξί, 30χρονος κτηνοτρόφος και 34χρονος ιδιοκτήτης μίνι μάρκετ, οδηγήθηκαν μαζί με τις ογκώδεις δικογραφίες τους στις 21.30 χθες το βράδυ κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, όπου είχαν σπεύσει φίλοι και συγγενείς των κατηγορουμένων.

Στο Δικαστικό μέγαρο οδηγήθηκαν άλλα εννέα άτομα που σχετίζονται με τους τρεις και βαρύνονται με διάφορες κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα. Αυτά θα απολογηθούν την Δευτέρα.

Η αστυνομία εξιχνίασε την υπόθεση έπειτα από αξιοποίηση του DNA και άλλων στοιχείων.

Η ένοπλη ληστεία είχε σημειωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011, λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, όταν τρεις κουκουλοφόροι περίμεναν το αυτοκίνητο χρηματαποστολής στην οδό Ούλαφ Πάλμε, στην περιοχή των Βασιλειών Ηρακλείου. Τότε, ο οδηγός του οχήματος χρηματαποστολής και ο συνοδηγός «κλείστηκαν» στον δρόμο από δύο αυτοκίνητα - κλούβες, από τα οποία βγήκαν τρία άτομα με κουκούλες και με την απειλή των όπλων ανάγκασαν τους δύο άνδρες της χρηματαποστολής να κατέβουν από το αυτοκίνητο. Αμέσως μετά, άνοιξαν τις πίσω πόρτες του οχήματός τους και πήραν 12 σάκους με χρήματα, που έφθαναν το 1 εκατ. ευρώ, επιβιβάστηκαν σε δύο κλεμμένα αυτοκίνητα και εξαφανίσθηκαν.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης