ΠΝΟ: Ξεκίνησε η 48ωρη απεργία

Tα μεσάνυκτα ξεκίνησε η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με βάση της απόφαση που έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών, μετά τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), χωρίς μάλιστα να προχωρήσουν καν σε κανονική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, η οποία, όπως έκριναν, δεν είχε κανένα νέο στοιχείο να εξετάσει το οποίο θα μπορούσε να μεταβάλλει την απόφασή τους.

Ηδη από τα ξημερώματα της Τρίτης ομάδες περιφρούρησης της απεργίας βρίσκονται στον Πειραιά μπροστά από πλοία τα οποία ωστόσο έχουν δεμένους τους καταπέλτες. Συγκεκριμένα περί τα 70 άτομα έχουν συγκεντρωθεί σε προβλήτα του Πειραιά απέναντι από τον Ηλεκτρικό ενώ μια άλλη ομάδα απεργών έχει συγκεντρωθεί σε προβλήτα πλοίων για τον Αργοσαρωνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, απομακρύνεται τελικά το ενδεχόμενο της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών λόγω «πολιτικού κόστους» και διαφωνιών που διατυπώθηκαν μεταξύ υπουργών της κυβέρνησης.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑFM το πρωί της Μ.Δευτέρας ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ κ.Γιάννης Χαλάς ανέφερε ότι «η απεργία θα γίνει κανονικά», καθώς δεν κρίνονται ικανοποιητικές οι απαντήσεις που έχει δώσει η κυβέρνηση στα βασικά αιτήματα των ναυτεργατών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Βήμα

Δείτε επίσης