Πλημμύρες και στην Κεντρική Μακεδονία

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν τις τελευταίες ώρες και την Κεντρική Μακεδονία, με ισχυρές βροχοπτώσεις και δυνατούς ανέμους.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε πάνω από 230 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, την Κατερίνη, τα Γιαννιτσά και τη Γουμένισσα Κιλκίς. 

Τα ξημερώματα πυροσβέστες απεγκλώβισαν δύο άτομα που είχαν ακινητοποιηθεί με το αυτοκίνητό τους στον οικισμό Πλάκα Λιτόχωρου και -ευτυχώς- είναι καλά στην υγεία τους.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει προβλήματα σε δρόμους, λόγω συσσώρευσης υδάτων στο οδόστρωμα. 

Κλειστή παραμένει η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, στα όρια του νομού Πέλλας, ενώ το ίδιο ισχύει στον επαρχιακό δρόμο που συνδέει το Πρόχωμα με τα Κουφάλια. 

Κλειστοί παραμένουν -εξάλλου- δημοτικοί δρόμοι σε Κιλκίς και Πιερία, όπου η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων τη νύχτα εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. Σε δώδεκα περιπτώσεις στην ανατολική πλευρά της πόλης (Τούμπα, Χαριλάου, Καλαμαριά) πυροσβέστες χρειάστηκαν να επέμβουν για την απομάκρυνση των δέντρων. Δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί παρά μόνο ζημιές σε μεμονωμένα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα.

Προβλήματα στην Ήπειρο

Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Ηπείρου προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών.

Στα Τζουμέρκα, το Μέτσοβο, τη Ζίτσα και την Κόνιτσα, από τις ισχυρές βροχοπτώσεις αποκολλώνται βράχοι και πέφτουν στο οδόστρωμα, ενώ σε πολλά σημεία του δικτύου φερτά υλικά από χειμάρρους εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων.

Από τη νύχτα, μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου και των δήμων εργάζονται για να καθαρίσουν τους δρόμους. Στους οδηγούς, ιδιαίτερα σε όσους κινούνται στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, συνιστάται μεγάλη προσοχή.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται συνεχιστούν στη Βόρεια Ελλάδα και κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης