Περαιτέρω ενίσχυση του ΠΣΧΕΜ, κινητοποίηση και καμπάνια, οι αποφάσεις στη συγκέντρωση του κλάδου στη Χαλκίδα

Η ενίσχυση του μεγαλύτερου φορέα του κλάδου των Μεταφορών της χώρας του ΠΣΧΕΜ με περαιτέρω εγγραφές μελών, ήταν η σοβαρότερη απόφαση από την συγκέντρωση συλλόγων και Ομοσπονδιών που οργανώθηκε το Σάββατο το πρωί στο Επιμελητήριο Ευβοίας στη Χαλκίδα.

Η συγκέντρωση - πρόσκληση έγινε από τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Φορτηγών Ευβοίας με σκοπό την ίδρυση ενός Υπερφορέα στον οποίο να ενταχθούν όλοι (ο κλάδος σήμερα είναι κατακερματισμένος) και με την αριθμητική δύναμη που θα προκύψει να μπορεί να επηρέασει την κεντρική εξουσία. Πρόκειται για άποψη που έχουν θέσει και άλλοι Σύλλογοι όπως "Ο Φάρος" από την Πάτρα κ.α.

Οι διοργανωτές (Δημήτρης Κατσίκας - Γιώργος Λιαδής, Ρένος Δημητρίου, Σταμάτης Μούτριχας), εξέφρασαν την αγωνία τους από την ανυπαρξία συνοχής του κλάδου και ξεκαθάρισαν ότι αυτή είναι μια βασική αιτία που "δεν μας ακούν", αλλά και που "δεν μπορούμε να οργανώσουμε μαζικές κινητοποιήσεις".

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι ακόμη και από Ρόδο, Μύκονο, Καβάλα, που συμμερίστηκαν αυτές τις αγωνίες. Τελικά αποφασίστηκε πως αντί να ιδρυθεί ένας καινούργιος φορέας πιο σωστό είναι να ενισχυθεί ο ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Χερσαίων Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος στη χώρα με υποδομές, δεκάδες ενεργά μέλη και αποδεδειγμένα εξαιρετικές δυνατότητες παρέμβασης.

Η απόφαση να εγγραφούν και νέα μέλη ήταν και μια αναγνώριση στο πρόσωπο του προέδρου του ΠΣΧΕΜ κ. Πέτρου Σκουλικίδη (φωτό) ο οποίος πράγματι έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συναντήσεις με το Υπουργείο, έχει προβάλλει τα αιτήματα και θεωρείται κυρίαρχο πρόσωπο για τον κλάδο, ενώ χαίρει γενικής εκτίμησης.

Ο κ. Σκουλικίδης, νωρίτερα είχε εξηγήσει από βήματος πως υπερφορέας δεν μπορεί να συγκροτηθεί διότι απαιτούνται 12 Ομοσπονδίες ως ιδρυτικά μέλη που σήμερα δεν υπάρχουν. Υπενθύμισε επίσης ότι τον Φεβρουάριο γίνονται αρχαιρεσίες στον ΠΣΧΕΜ και "είναι μια ευκαιρία για όλους να συμμετάσχουν σε αυτές, ακόμα και για να μπουν ή να αναλάβουν την διοίκηση".

Η συγκέντρωση της Χαλκίδας πήρε κι άλλες δυο αποφάσεις:

- Να εξεταστεί η δυνατότητα μιας ισχυρής τριήμερης πανελλαδικής κινητοποίησης.

- Σε κάθε νομό να γίνουν καμπάνιες ενημέρωσης των μελών ώστε να υπάρξει συσπείρωση τους.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης