Παραμένει προφυλακισμένη η Ηριάννα

Απορρίφθηκε από το Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας η αίτηση της 29χρονης Ηριάννας που ζητούσε να αποφυλακιστεί προσωρινά, επικαλούμενη λόγους που σχετίζονταν με την επιστημονική της κατάρτιση και τη δυνατότητα της να ολοκληρώσει τη διδακτορική της διατριβή.

Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα εφετών Γ. Γεράκη ο οποίος είχε προτείνει λίγο νωρίτερα την απόρριψη της, καθώς, όπως ανέφερε, δεν προσκομίστηκαν νέα στοιχεία, ούτε πείστηκε για το επείγον του αιτήματος και των λόγων που προβλήθηκαν για τη θεμελίωση του.

Το ίδιο, υπέρ της απόρριψης του αιτήματος του αποφάσισε το δικαστήριο και για τον συγκατηγορούμενο, 33χρονο, ο οποίος είχε ζητήσει αναστολή στην εκτέλεση της ποινής του για λόγους υγείας.

Μετά την αναγγελία της απόφασης, ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις από αλληλέγγυους και συμπαραστάτες των δύο κατηγορούμενων.

Να θυμίσουμε ότι η νεαρή γυναίκα είναι στη φυλακή από μερικό γενετικό υλικό που έχει εντοπιστεί σε κινητό αντικείμενο και τα εργαστηριακά αποτελέσματα του DNA.

Μιλάμε για γεμιστήρα όπλου, ο οποίος εντοπίστηκε στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου μαζί με άλλο «ορφανό» οπλισμό. Στην ακμή και στα χείλη του γεμιστήρα, εντοπίστηκε «βιολογικό υλικό του οποίου ο γενετικός τύπος STR ταυτίζεται ως προς τα κοινά STR που προσδιορίστηκαν με το γενετικό τύπο» της Ηριάννας.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης