Παραλύει η χώρα από την 48ωρη απεργία

γενική απεργία-διαδήλωση

Τριήμερο αγωνιστικών κινητοποιήσεων με 48ωρη γενική απεργία σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012, και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα, παράλληλα με τις απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν σήμερα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

Τα συνδικάτα που διμαρτύρονται εναντίον των μέτρων που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο, καλούν σε συγκεντρώσεις στην πλατεία Συντάγματος, σήμερα και αύριο Σάββατο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή.

Οι εκδηλώσεις στην περιφέρεια θα αποφασισθούν από τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στη 48ωρη γενική απεργία και με απόφαση της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) θα συμμετέχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών».

Συμμετοχή στο τριήμερο των πανεργατικών- πανϋπαλληλικών κινητοποιήσεων δηλώνουν δάσκαλοι και καθηγητές. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία σήμερα και να συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα, το τριήμερο από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή.

Στην Αθήνα:

- Παρασκευή 10 και Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ. στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ στις 10.30 πμ στα Προπύλαια.

- Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012, στις 5 μμ στο Σύνταγμα, με προσυγκέντρωση της ΟΛΜΕ στην οδό Ερμού.

Οι καθηγητές καλούν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν Παρασκευή και Σάββατο όλα τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής και λήξη την 24.00 τα μεσάνυχτα ώρα του Σαββάτου.

Τριήμερη πανελλαδική αποχή για την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Τρίτη, 12, 13 και 14 Φεβρουαρίου, αποφάσισαν οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ αντιδρώντας στο πακέτο των μέτρων του Μνημονίου της δανειακής σύμβασης και στις απεργιακές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα, ανακοίνωσε η ΟΤΟΕ.

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρο απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα «σκληρά και επώδυνα μέτρα» που εξαγγέλθηκαν, μετά τις απαιτήσεις της τρόικας.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ, ο Προαστιακός και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί αυτές τις μέρες θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης