Πανελλαδικές: Τι να προσέξουν οι υποψήφιοι σε κάθε μάθημα

Οι φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για τα ημερήσια και εσπερινά γενικά λύκεια ξεκινούν την Παρασκευή 8 Ιουνίου και τελειώνουν την Τρίτη 19 Ιουνίου. Οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα διεξαχθούν από Παρασκευή 22 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 30 Ιουνίου. Οι σημαντικότερες αλλαγές σε σχέση με το 2017 είναι:

Α) Καταργείται το 4ο Επιστημονικό Πεδίο Επιστημών Εκπαίδευσης και η πρόσβαση σε αυτές τις Σχολές θα είναι δυνατή από τα άλλα Επιστημονικά Πεδία (εκτός από το 3ο Πεδίο).Έτσι δε θα εξετάζονται τα μαθήματα Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής, καθώς και η Ιστορία Γενικής Παιδείας στα οποία εξετάζονταν πέρυσι κάποιοι υποψήφιοι για να εισαχθούν στις σχολές αυτές.

Β) Το 5ο Επιστημονικό Πεδίο μετονομάζεται σε 4ο Επιστημονικό Πεδίο Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής.

Γ) Έχουμε την ίδρυση ενός νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που προέρχεται από την συγχώνευση των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που εντάσσονται σε αυτό.

Όπως ορίζει πλέον ο νόμος, το νέο Πανεπιστήμιο θα έχει 26 τμήματα, τα οποία θα περιλαμβάνονται στις πέντε σχολές του: α) Κοινωνικές, Διοικητικές και Οικονομικές Επιστήμες, β) Επιστήμες Μηχανικού, γ) Επιστήμες Τροφίμων, δ) Επιστήμες Υγείας και Πρόνοιας και ε) Καλλιτεχνικές Σπουδές.

Ειδικότερα, η Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών & Κοινωνικών Επιστημών θα περιλαμβάνει τα τμήματα α) Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης, β) Διοίκησης Επιχειρήσεων, γ) Διοίκησης Τουρισμού, δ) Κοινωνικής Εργασίας, ε) Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, καθώς επίσης και το τμήμα Προσχολικής Αγωγής.

Η Σχολή Μηχανικών θα συγκροτείται από τα τμήματα: α) Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών, β) Μηχανικών Βιοϊατρικής, γ) Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης και Παραγωγής, δ) Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών, ε) Μηχανικών Τοπογραφίας & Γεωπληροφορικής, στ) Μηχανολόγων Μηχανικών, ζ) Ναυπηγών Μηχανικών και η) Πολιτικών Μηχανικών.

Η Σχολή Επιστημών Τροφίμων θα συμπεριλαμβάνει τα τμήματα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και Επιστημών Οίνου, Αμπέλου & Ποτών.

Η Σχολή Επιστημών Υγείας θα συγκροτείται από τα τμήματα: α) Βιοϊατρικών Επιστημών, β) Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας, γ) Εργοθεραπείας, δ) Μαιευτικής, ε) Νοσηλευτικής και ζ) Φυσικοθεραπείας.

Τέλος, η Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, θα περιλαμβάνει τα τμήματα: α) Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας, β) Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής, γ) Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, και δ) Φωτογραφίας & Οπτικοακουστικών Τεχνών.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης