Πέντε κοντινές παραλίες για να δραπετεύσει κανείς από την Αθήνα

Σήμερα Κυριακή, ο καιρός είναι καλοκαιρινός. Λογικό να σκέφτεται κανείς μια απόδραση σε παραλία  Ιδού πέντε προτάσεις που αξίζει να επισκεφθούμε:

1. ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΛΟΚΟΠΉ: Μία ώρα και 30 λεπτά μακριά από την Αθήνα, κοντά στο Λουτράκι, υπάρχει η Μεγάλη Μυλοκόπη (φωτό). Πρόκειται για μια παραλία-όνειρο, αμμώδη με ψιλό χαλικάκι και γαλαζοπράσινα νερά.

Μπορείτε να αράξετε την παραλία και να απολαύσετε το μπάνιο σας, ενώ πίσω σας απλώνεται ένα καταπράσινο πευκοδάσος. Η παραλία χωρίζεται σε δύο μέρη εξαιτίας ενός σεισμού που έγινε κατά τους αρχαίους χρόνους.

Στη μία πλευρά υπάρχει αμμουδιά και στην άλλη τεράστιες, ρηγματώδεις πλάκες. Εάν αποφασίσετε να κατευθυνθείτε προς τα εκεί, εφοδιαστείτε σίγουρα με ομπρέλα, νερό και φαγητό. 

2. ΘΥΜΑΡΙ: Το όνομα του οικισμού Θυμάρι δεν είναι διόλου τυχαίο, καθώς τον ονόμασαν έτσι λόγω των γεμάτων με θυμάρι πλαγιών του. Εκεί, στην Παλαιά Φώκαια υπάρχει και μία από τις όμορφες κοντινές παραλίες της Αθήνας, όπου ανταποκρίνεται σε όλα τα γούστα και ηλικίες, καθώς ο καθένας μπορεί να βρει αυτό που του ταιριάζει.

Η παραλία με το ψιλό-ψιλό χαλικάκι ενδείκνυνται για οικογένειες, καθώς έχει ρηχά και ήρεμα νερά. Εάν πάλι θέλετε την ησυχία σας ή να απομονωθείτε με το ταίρι σας υπάρχει ένα ξέφωτο-ησυχαστήρθιο.

3. ΤΣΙΟΥ: Εκεί, που τελειώνει το Σούνιο και αρχίζει το Λαύριο, υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει Ακρωτήρι, εάν την ακολουθήσετε θα βρεθείτε σε αδιέξοδο. Παρκάρετε το αυτοκίνητο και πάρτε τα μονοπάτια. 

Η παραλία Τσίου απλώνετε μπροστά σας. Νιώστε για λίγο σαν ναυαγός και απολαύστε την πραγματική ηρεμία, κολυμπώντας σε γαλάζια νερά και απολαμβάνοντας τη σκιά που κάνει βράχος. Οπως καταλαβαίνετε, θα πρέπει να έχετε μαζί σας νερό και κάτι για να τσιμπήσετε μιας και δεν υπάρχει κάτι εκεί κοντά.

4. ΑΛΘΕΑ: Λίγο μετά την Αγία Μαρίνα, υπάρχει ταμπέλα με το όνομα Αλθέα, η οποία σας κατευθυνθεί προς την παραλία. Αφού αφήσετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ, κατεβείτε τα σκαλάκια. Εκεί, θα βρείτε έναν γραφικό κολπίσκο με ψιλό βότσαλο και υπέροχα κρυστάλλινα νερά.

5. ΕΡΩΤΟΣΠΗΛΙΑ: Μια μικρή και πανέμορφη παραλία που «αγκαλιάζει» όσους την επισκεφτούν, προστατεύοντάς τους από τα μελτέμια. Η σπηλιά, η χρυσή άμμος και τα καταγάλανα νερά αποτελεί φανταστικό σκηνικό για τα ζευγαράκια τις ημέρες του καλοκαιριού. 

Η παραλία της Ερωτοσπηλιάς είναι μία από τις από τις αγαπημένες των Αθηναίων, στο Πόρτο Ράφτη, οπότε εάν θέλετε να την απολαύσετε, επιλέξτε να φτάσετε νωρίς το πρωί.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης