Πάρκο Τρίτση: Διορίζουν μια διοίκηση και το παρατάνε...

Εγκαταλελειμμένες λίμνες με νεκρά ψάρια, δυσοσμία από τα κανάλια που έχουν στερέψει από νερό, σπασμένες λάμπες και ελάχιστος φωτισμός, απουσία φύλαξης και κατάληψη χώρων του Πάρκου από «συλλογικότητες», ήταν η εικόνα που αντίκρισε ο υπουργός κ. Χατζηδάκης στην εκεί επίσεκεψη του.

«Το Μητροπολιτικό Πάρκο “Αντώνης Τρίτσης” που επισκέφθηκα σήμερα θα μπορούσε να είναι ένας πνεύμονας πρασίνου και αναψυχής για όλη τη Δυτική Αττική.

Χωρίς διάθεση υποτίμησης των προσπαθειών που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια –πολύ περισσότερο των προσπαθειών του προσωπικού– η κατάσταση δεν είναι καθόλου ανεκτή», τόνισε και δεσμεύτηκε για αλλαγές που θα κάνουν «να φανεί η διαφορά στα μάτια των πολιτών χωρίς καθυστερήσεις».

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στο μοντέλο διοίκησης που δεν επιτρέπει τη σωστή λειτουργία του πάρκου, αλλά ούτε και την απορρόφηση των κονδυλίων για τη διαχείρισή του. «Θα συναντηθώ με τον νέο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, με τους δημάρχους της περιοχής και με όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οσον αφορά την αδυναμία διαχείρισης του πάρκου, ο δήμαρχος Ιλίου, Νικόλαος Ζενέτος –το πάρκο βρίσκεται εντός των ορίων του δήμου– τονίζει ότι κατά βάση οφείλεται «στη μανία του κεντρικού κράτους να διορίζει διοικητικό συμβούλιο, το οποίο δεν έχει ούτε προσωπικό ούτε τον εξοπλισμό για να διαχειριστεί το πάρκο».


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης