Πάνω από 50 οι νεκροί από τις πυρκαγιές - Βρέθηκαν αγκαλιασμένες οικογένειες

Aνείπωτη τραγωδία. Πάνω από 50 οι νεκροί από τις πυρκαγιές στην Αττική ένας σοκαριστικός αριθμός που όμως αναμλενεται να μεγαλώσει κι άλλο! Πιθανόν να φτάσει τριψήφιος.

Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζουν το καταστροφικό τους έργο οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα σε περιοχές της Αττικής και έχουν στοιχίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε τουλάχιστον 24 ανθρώπους. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου επιβεβαίωσε την πληροφορία για 26 ακόμη σορούς που βρέθηκαν σε χωράφι στην Αργυρά Ακτή στο Μάτι.

Η περιφέρεια ανατολικής και δυτικής Αττικής κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την ανείπωτη τραγωδία που έχει αφήσει πίσω της περιουσίες κατεστραμμένες και πολίτες σε κατάσταση απόγνωσης. 

Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε είναι το γεγονός ότι πολλοί κάτοικοι των περιοχών της ανατολικής Αττικής επιβιβάστηκαν σε βάρκες και προσπάθησαν να σωθούν μέσω θαλάσσης για να διασωθούν στη συνέχεια από διερχόμενα σκάφη.

Από τις παραλίες της Αττικής έχουν απεγκλωβιστεί τουλάχιστον 700 άνθρωποι, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Ραφήνας και από εκεί σε ασφαλή προορισμό.

Οικογένειες κάηκαν σε κέντρο στο Μάτι όπου άνθρωποι βρέθηκαν σφιχταγκαλιασμένοι. Η ταχύτητα της φωτιάς ήταν τέτοια που δεν πρόλαβαν καμία αντίδραση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας 104 είναι οι εγκαυματίες -τραυματίες από τους οποίους οι 11 παραμένουν διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση. Επίσης υπάρχουν και 16 παιδιά με εγκαύματα και τραύματα.

Σήμερα το πρωί στην Κινέττα επιχειρούν 150 πυροσβέστες με 74 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο τμήματα, υδροφόρες και άλλα οχήματα καθώς και 5 ελικόπτερα.

Στο Νέο Βουτζά επιχειρούν 190 πυροσβέστες με 96 οχήματα, 23 άτομα πεζοπόρο, 12 υδροφόρες με 25εθελοντές και 6 οχήματα Δήμων καθώς επίσης δυο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης