Ο φόβος απλώνεται στις ψυχές και στις ζωές των Ελλήνων...

Δεν είναι μόνο η φτώχια που σαρώνει τα μέχρι πρότινος ανύποπτα νοικοκυριά στην Ελλάδα. Είναι και το μπαράζ δημοσιευμάτων και νομοθετημάτων για προφυλακίσεις οφειλετών στο Δημόσιο, δηλαδή για την σκληρότερη μεταχείριση όσων κατέστρεψε η κρίση, για την εγκατάλειψη όλων όσων δεν μπορούν πια να ανταποκριθούν, στις υποχρεώσεις τους.

Οι Έλληνες βιώνουν έναν απίστευτο παραλογισμό. Εν μέσω μιας, εφιαλτικών διαστάσεων οκονομικής κρίσης:

α). Φορολογούνται έως εξοντώσεως, χωρίς οι πολιτικοί να ενδιαφέρονται αν υπάρχει η δυνατότητα να πληρώσουν,

β). Διώκονται με ολοένα σκληρότερους νόμους, αν και - οι περισσότεροι πια - χρωστούν λόγω της κρίσης, αφού  κατεστράφησαν χωρίς να φταίνε.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι οι κυβερνώντες νομοθετούν φόρους και ποινές λες και δεν υπάρχει... κρίση! Και επίσης το γεγονός ότι ουδείς εκ των πολιτικών επισημαίνει αυτή την έλλειψη ανθρωπιάς ακριβώς την περίοδο που είναι αναγκαία για όλους όσο τίποτε άλλο.

Μόνη λύση οι εκλογές. Οι πολίτες μπορούν να ελπίζουν, μόνο αν φύγουν οι σημερινοί κυβερνώντες που έχουν χάσει την επαφή με την κοινωνία και έλθουν άλλοι. Μια κυβερνητική αλλαγή θα μετριάσει την εξωπραγματική σκληρότητα που επιδεικνύουν οι σημερινοί κυβερνώντες. ΕΙδικότερα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με κύριο εκφραστή τον κ. Βενιζέλο μοιάζουν λες και ζουν σε άλλο πλανήτη. Σαν να μην έχουν ιδέα για την καταβαράθρωση της χώρας και τα εκατομμύρια θυματά της...

Στο μεταξύ η απογοήτευση των Ελλήνων δεν έχει, ιστορικά προηγούμενο.

«Κακή» χαρακτηρίζουν, σε ποσοστό 99%, την οικονομική κατάσταση οι Έλληνες, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο. Στους «27», ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν επίσης οι Ιρλανδοί και οι Ισπανοί (96%), οι Βούλγαροι ( 94%) και οι Πορτογάλοι ( 92%), ενώ ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

Όπως είναι φυσικό, στον πλούσιο κοινοτικό Βορρά παρατηρούνται τα χαμηλότερα ποσοστά απαισιοδοξίας :

Σουηδοί 14%, Λουξεμβούργιοι 15% και Γερμανοί 20%.

Παράλληλα, το 76% των Ελλήνων θεωρεί ότι τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει σε ότι αφορά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας, κάτι που συμμερίζεται το 68% των πολιτών στην ΕΕ.

Ανάλογα υψηλά ποσοστά απαισιοδοξίας εμφανίζουν οι Πορτογάλοι (84%), οι Κύπριοι (80%), οι Βρετανοί (79%) και οι Γάλλοι με τους Ολλανδούς (76%). Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 68%.

Σε ό.τι αφορά ειδικότερα την κατάσταση του νοικοκυριού τους, μόνο το 24% των Ελλήνων (χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ μαζί με την Ουγγαρία ) θεωρεί ότι τα πράγματα είναι ικανοποιητικά.

Το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 12 μονάδες (από 36% σε 24%) μέσα σε περίοδο μόλις δύο μηνών (το Νοέμβριο σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2011). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιδείνωση μεταξύ των 27, με τον κοινοτικό μέσο όρο να είναι στο -4%.

Στον αντίποδα, το τελευταίο δίμηνο βελτίωση της οικονομικής κατάστασης του νοικοκυριού τους διαπιστώνουν οι Σουηδοί (+5%), οι Λετονοί (+4%) και οι Δανοί (+3%).

                                                                                                          ΟΥΤΙΣ

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης