Ο τεράστιος και μοναδικός πλούτος του ΔΟΛ

Η διάσωση του ΔΟΛ - αγοράστηκε από τον Όμιλο Μαρινάκη - έχει ύψιστη ιστορική σημασία, ξεπερνά κατά πολύ την οικονομική πλευρά του θέματος. Ο διαγωνισμός αφορούσε συνολικά 211 τίτλους, μεταξύ των οποίων, «Το Βήμα», «ΤΑ ΝΕΑ», τις ιστοσελίδες «in.gr», tanea.gr, Vimagr, τον ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», πλήθος περιοδικών, αλλά και ιστορικούς τίτλους όπως «Ταχυδρόμος», «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Εποχές».

Πλειοδοτήθηκαν, επίσης, άλλα 143 σήματα ΜΜΕ, η ισχύς των οποίων έχει λήξει.

Τεράστιας ιστορικής αξίας είναι το ψηφιοποιημένο και έντυπο ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ, στο οποίο έχει καταγραφεί ολόκληρη η σύγχρονη ελληνική ιστορία από το 1922 και περιλαμβάνει κείμενα σχεδόν του συνόλου του πνευματικού κόσμου της χώρας, αποτελώντας ένα σημαντικό πολιτιστικό κεφάλαιο.

Το ιστορικό αρχείο του ΔΟΛ περιλαμβάνει:

α) Αθηναϊκά Νέα (1931-1945)

β) Βήμα (1945 – σήμερα)

γ) Ελεύθερον Βήμα (1922 – 1944)

δ) Οικονομικός Ταχυδρόμος (1926- 2004) και

ε) Τα Νέα (1944 – σήμερα)

Επιπλέον περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό, slides και λοιπά περιοδικά. Στην «προίκα» του ΔΟΛ ανήκει και η συμμετοχή του με ποσοστό 22,11% στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, καθώς και συμμετοχές του Συγκροτήματος και σε άλλες 16 εταιρείες, μεταξύ των οποίων η εκτυπωτική «Ίρις» (50%) και το πρακτορείο Τύπου «Αργος» (41,22%).

Ακόμα, το ενεργητικό του ΔΟΛ που βγήκε στο «σφυρί» συμπεριλαμβάνει και την ιστορική έδρα του Συγκροτήματος στη Χρήστου Λαδά μαζί με άλλα επτά ακίνητα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης