Ο Ρουβίκωνας ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Η αναρχική ομάδα «Ρουβίκωνας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με μπογιές στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στους Αμπελόκηπους.

Σε ανάρτησή του σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, το οποίο συνοδεύεται και από βίντεο της επίθεσης, ο «Ρουβίκωνας» καταφέρεται εναντίον της αμερικάνικης πρεσβείας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Στο βίντεο διακρίνονται μέλη της ομάδας με κράνη, να αποβιβάζονται από δίκυκλα και να πετούν μπουκάλια με μπογιές και καπνογόνο προς την οικία του πρέσβη των ΗΠΑ.

Στην ανάρτησή της η αναρχική ομάδα αναφέρει πως ο Δ. Κουφοντίνας «βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας από τις 2 Μαΐου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατά σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο».

«Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα» υποστηρίζει ο «Ρουβίκωνας», συμπληρώνοντας πως «οι πιέσεις από την αμερικάνικη πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης