Ο ΠΟΥ συγχαίρει τον Δήμο Αθηνάιων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Με ένα εκτενές άρθρο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αποδίδει εύσημα στον Δήμο Αθηναίων για τον τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία και τα μέτρα που εφαρμόστηκαν.

Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Η Αθήνα προστατεύει τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στη διάρκεια του Covid-19» και παρουσιάζει την ελληνική πρωτεύουσα ως πόλη-πρότυπο στον τομέα της προστασίας των ευπαθών ομάδων πολιτών.

«Η Αθήνα, είναι μια από τις παλαιότερες πόλεις στον κόσμο, με τον επιβλητικό Παρθενώνα να δεσπόζει στην πόλη ως υπενθύμιση επιμονής και αντοχής. Με τα χρόνια έρχεται συχνά η σοφία». Με τα λόγια αυτά ξεκινά το αφιέρωμα στην ελληνική πρωτεύουσα, το οποίο αναφέρεται στο πως ο Δήμος προσαρμόστηκε στη νέα πραγματικότητα της πανδημίας, καταφέρνοντας να διατηρήσει το επίπεδο του στους τομείς προστασίας των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων.

Σύμφωνα με το άρθρο, ενώ ο Covid-19 άρχισε να σαρώνει την Ευρώπη και η Ελλάδα άρχισε να εφαρμόζει πανεθνικά μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας, η Αθήνα «ακολούθησε πιστά αυτά τα μέτρα, ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με εμπειρογνώμονες από όλους τους τομείς για την προστασία των περιθωριοποιημένων κοινοτήτων».

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης