Ο νέος πονοκέφαλος: Μετά τα καφέ και τις πλαζ πάνε στα χωριά τους

Το γράφουμε μεταξύ σοβαρού και αστείου αλλά κατά βάθος είναι βαθύτατα σοβαρό: Στην αρχή η κυβέρνηση έκλεισε τα σχολεία αλλά γέμισαν οι καφετέριες. Έκλεισε αμέσως τις καφετέριες αλλά γέμισαν οι παραλίες. Έκλεισε και τις πλαζ αλλά τώρα γεμίζουν... τα χωριά! 

Μιλάμε για ένα καθημερινό κυνήγι ανεύθυνων που μας  απειλεί όλους. Δείτε τώρα τη συνέχεια. Μετά το συνολικό κλείσιμο της αγοράς που αποφάσισε η κυβέρνηση, χιλιάδες άνθρωποι, εγκαταλείπουν τις πόλεις και πάνε μαζικά στα χωριά τους. Το κάνουν επειδή φοβούνται ότι μπορεί να έρθει και καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας και θα αποκλειστούν στα σπίτια τους, ενώ στα χωριά θα μπορούν να βολτάρουν.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και διπλό:

α) Με δεδομένο ότι χιλιάδες κρούσματα του κορωνοϊού δεν έχουν ακόμη καταγραφεί, αυτή η μετακίνηση πληθυσμού στα χωριά θα μεταφέρει και τον ιό και μάλιστα σε περιοχές όπου ο πληθυσμός είναι της τρίτης ηλικίας. Για κάθε ένα καταγεγραμμένο κρούσμα υπάρχουν από 7 έως 10 φορές περισσότερα ΜΗ καταγεγραμμένα. Συνεπώς, ναι μπορεί να πάνε στα χωριά φορείς

β) Στα χωριά τώρα, δηλαδή στην επαρχία δεν υπάρχουν πλήρεις ιατρικές δομές ούτε κοντινά νοσοκομεία αντιμετώπισης της πανδημίας, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας αντιμετώπισης των περιστατικών. Ειδικά σε νησιά μιλάμε για αερομεταφορές! 

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προλαβαίνει την πορεία του κορωνοϊού γι αυτό και παίρνει σοβαρά προληπτικά μέτρα πριν γιγαντωθεί το πρόβλημα. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έχουμε  - ευτυχώς - μόνο 5 νεκρούς και μικρή αύξηση κρουσμάτων, η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη γιατί υπάρχουν χιλιάδες μη καταγεγραμμένα κρούσματα που κυκλοφορούν ακόμη και χωρίς συμπτώματα. Η πανδημία ανά πάσα στιγμή μπορεί να απογειωθεί.

Πάντως όλο και περισσότεροι πολίτες συμμορφώνονται και αυτό είναι το θετικό. Στα σούπερ μάρκετ τηρούνται τα κενά, στους δρόμους κυκλοφορούν λιγότεροι, οι Έλληνες αντιλαμβάνονται ότι χωρίς την μαζική συμβολή τους δεν θα υπάρξει λύση. Ας το καταλάβουν και όσοι θέλουν να πάνε στα χωριά τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης