Ο Ζάεφ βρήκε τους 81 πέρασε την συνταγματική αναθεώρηση - Ήρθε η ώρα της ελληνικής Βουλής

Και τώρα η ώρα της ελληνικής Βουλής. Mε 81 ψήφους υπέρ και μηδέν κατά εγκρίθηκε η αλλαγή της ονομασίας των Σκοπίων σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», μετά τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή. 

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ, μετά και τη συμφωνία του κόμματος του Ζόραν Ζάεφ με το αλβανόφωνο κόμμα BESA, αλλά και με τους αντάρτες πρώην βουλευτές του VMRO-DPMNE, ενέκρινε την τροπολογία του Συντάγματος για την αλλαγή της ονομασίας. 

Η εξεύρεση της απαιτούμενης πλειοψηφίας των 80 βουλευτών έδειχνε δύσκολη μέχρι και σήμερα το μεσημέρι. Η χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής αναβλήθηκε, ενώ σήμερα ξεκίνησε με πολύωρη καθυστέρηση. 

Οι τέσσερις τροπολογίες, που ψηφίστηκαν σε μια σύντομη συνεδρίαση, αφορούν στην αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών της πΓΔΜ.

ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τώρα το θέμα έρχεται στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός έχει πει ποτι θα φέρει το θέμα στη Βουλή τέλη Ιανουαρίου. Παράλληλα το κόμμα των Ανεξαρτητων Ελλήνων (Καμμένος) οδεύει προς διάλυση αφού αναμένεται να διασπαστεί.


Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης