Ο δράστης στην Κομοτηνή δεν είναι προβληματικός... Είναι απελπισμένος.

Κομοτηνή εταιρεία Helesi

Η ομηρία δυο εργαζομένων στην Κομοτηνή από πρώην συνάδελφό τους και νυν άνεργο, έληξε. Όμως πίσω από το δράμα δεν κρύβεται ένας ψυχοπαθής άνθρωπος, αλλά ένας απελπισμένος άνθρωπος... Ολόκληρη η περιοχή της Ροδόπης είναι υπό κατάρρευση, με τους ανθρώπους να ζουν στηνν ανέχεια και την απελπισία. Ο δράστης είναι ένας από αυτούς που είναι σε απόλυτο αδιέξοδο.

Το πρόβλημα της ανεργίας τεράστιο. Η Βιομηχανική Περιοχή της Κομοτηνής κατεστραμμένη. Οι κάτοικοι του νομού απελπισμένοι. Αρκεί να σημειωθεί πως το 2003 υπήρχαν 99 εργοστάσια και έχουν απομείνει επτά ή οκτώ σε λειτουργία. Τότε έμπαιναν καθημερινά στην ΒΙΠΕ για δουλειά 17.000 άνθρωποι και σήμερα μετά βίας φθάνουν τους 900 νοματαίους. Κι αυτοί κακοπληρωμένοι. Εργάζονται διήμερα και τριήμερα και πληρώνονται 280 και 300 ευρώ μηνιαίως. Κι αυτά όταν η επιχείρηση τους πληρώνει, αφού παγίως οι μισθοί καταβάλλονται με καθυστέρηση δύο έως τεσσάρων μηνών.

Η ανεργία στον νομό Ροδόπης φθάνει το 40%. Πράγμα που σημαίνει πως δεν υπάρχει καμία διέξοδος προς άλλη απασχόληση.

«Έχουμε φθάσει να φθονούμε ο ένας τον άλλον», σημειώνει ο κ. Μαγαλιός,πρόεδρος του εργατικού κέντρου Κομοτηνής «Αυτός έχει δουλειά, είναι βολεμένος» είναι η φράση που χρησιμοποιούν οι άνεργοι για τους λιγοστούς εργαζόμενους.

«Είναι θέμα χρόνου η οργή να μετατραπεί σε έκρηξη», εκτιμά ο συνδικαλιστής και προσθέτει πως «όταν κάποιος δεν έχει δουλειά, είναι χρεωμένος και πεινάνε τα παιδιά του, είναι ικανός για όλα».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου και στην συγκεκριμένη επιχείρηση εργαζόταν παλαιότερα 150 άτομα και έχουν μείνει οι μισοί.

Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος απολύθηκε προ έξι μηνών. Μάλιστα στο παρελθόν είχε διατελέσει σε διευθυντική θέση στην επιχείρηση. Υπάρχουν φήμες ότι είχε διαβεβαιώσεις ότι θα επαναπροσληφθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, γεγονός που φαίνεται πως συνέτεινε στην πράξη του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης