Οργή των δανειστών για την Πειραιώς

Γράφει ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης στο vima.gr: "... Η απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου να απορρίψει την πρόταση για τη νέα Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς που κόμισαν οι κκ. Δραγασάκης και Τσακαλώτος σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και τον SSM εξόργισε τους Εταίρους.

Οδηγεί δε σε άμεσες εξελίξεις για τον διορισμό των διοικήσεων των συστημικών τραπεζών όπου πλέον το Μέγαρο Μαξίμου θα περιορίζεται σε ρόλο απλού παρατηρητή. Άλλωστε, αποτέλεσμα της περίφημης διαπραγμάτευσης της Κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου ήταν η παράδοση του πλήρους έλεγχου των συστημικών τραπεζών στους δανειστές μας.

Λογικά το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει το Μαξίμου ότι η Ελλάδα δεν αποτελεί θέμα συζήτησης στα διεθνή φόρα και ότι ο μόνος παράγοντας που ακόμη ενδιαφέρεται είναι το Βερολίνο. Η εμμονή όμως της Κυβέρνησης να αγνοεί το pacta sunt servanda (κοινώς τα υπογραφέντα) και παράλληλα να θέτει νέους όρους όπως η άμεση διευθέτηση του χρέους ταυτόχρονα με την αξιολόγηση, την οδηγεί στην απώλεια του μόνου συμμάχου που πλέον έχει απομείνει στον κ. Τσιπρα: της Καγκελαρίου Μέρκελ. Δεν γίνεται αντιληπτή η κούραση των δανειστών μας με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα".

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης