Οργή στους Δήμους για το χέρι στα ταμεία τους

Αν η προηγούμενη κυβέρνηση έβαζε χέρι στα ταμεία των Δήμων αφήνοντας τους χρήματα μόλις για 15 μέρτες και μόνο για μισθοδοσία, τι θα είχε συμβεί; Τώρα το κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και μοιάζει σαν να μην έχει νόημα κάποια αντίδραση.

Οι Δήμοι πάντως έχουν εξοργιστεί και η ΚΕΔΕ αποφάσισε:

1. Καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη μεθόδευση της κυβέρνησης για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ), πλήττει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία των και τη λειτουργία των δήμων.


2. Κρίνει μη ικανοποιητικές τις εξηγήσεις που παρέθεσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Μάρδας, γι' αυτό καλεί την κυβέρνηση να αποσύρει την ΠΝΠ και να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της έναν διάλογο για κοινά αποδεκτές λύσεις στη βάση του δημόσιου συμφέροντος.

3. Καλεί τους δήμους να αποφασίσουν τα δημοτικά συμβούλια να εκδώσουν ψηφίσματα που να καταγγέλλουν την ΠΝΠ.

4. Καλεί τις δημοτικές αρχές και μέχρι τη σύγκληση του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ στις 7 Μαΐου να μην εφαρμόσουν την ΠΝΠ.

5. Καλεί τους δήμους όλης της χώρας σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από την ημέρα που θα έρθει στη Βουλή για κύρωση η ΠΝΠ.

6. Θα εξαντλήσουν κάθε νομική και πολιτική δυνατότητα για την ακύρωση της ΠΝΠ.

7. Καλεί τους δήμους να αναλάβουν εκστρατεία ενημέρωσης στις τοπικές κοινωνίες.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι ο κ. Μάρδας αποχώρησε λίγο πριν από τις 16:00 για να μεταβεί στον χώρο όπου συνεδριάζει το ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) και να ενημερώσει τους περιφερειάρχες. Οι τελευταίοι αφού ενημερώθηκαν μετέβησαν –όπως διαμήνυσαν– λίγο πριν από τις 19:00 στην ΚΕΔΕ για να αποφασίσουν από κοινού με τους δημάρχους τις –δυναμικές όπως προαγγέλλουν– κινητοποιήσεις τους.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης