Οι υπέρμαχοι του "όχι" στα Σκόπια απλώς δεν θέλουν το "Βόρεια"

Που διαφωνούν οι Σκοπιανοί που είναι υπέρ του "όχι" στο δημοψήφισμα; Στην προσθήκη της λέξης "Βόρεια". Όπως λένε "ποια χώρα θα άλλαζε το όνομά της για να μπει σε ένα διεθνή Οργανισμό;". Εθνότητα και γλώσσα τα θεωρούν αυτονόητα φυσικά.

Αυτός είναι και ο λόγος που ο Ζάεφ δεν λέει ποτέ "Βόρεια Μακεδονία". Μετά τη συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, αλλά και το μήνυμα στήριξης του Γάλλου προέδρου, Εμμανουέλ Μακρόν, ο0 Ζάεφ  αναφέρθηκε σε ανάρτησή του στο Twitter πως τόσο ο Μάικ Πενς όσο και ο Εμμανουέλ Μακρόν «επιβεβαιώσαν ότι έχουμε ένα κράτος, έναν "μακεδονικό" λαό και μια "μακεδονική γλώσσα" που αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο».

Στο μήνυμά του, ωστόσο, απευθύνει άλλη μια φορά πρόσκληση για συμμετοχή στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου «για ψήφους υπέρ της Ευρωπαϊκής Μακεδονίας». Λέξη για "Βόρεια".

«Μη μείνετε στο σπίτι σας. Στις 30 Σεπτεμβρίου ψηφίζουμε και γράφουμε ιστορία» προσθέτει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Στο μεταξύ όπως γράφει σήμερα η "Καθημερινή" δεν φαίνεται να υπάρχει ρωσικός δάκτυλος υπέρ του "όχι" ενώ μόνο ένα μικρό ανυπόληπτο κόμμα αυτό της "Ενωμένης Μακεδονίας" που δεν έχει ούτε βουλευτή το υπερασπίζεται δημοσίως.

Τέλος οι Αλβανοί της FYROM είναι μαζικά υπέρ του "ναί" θέλοντας να ενταχθούν στην ΕΕ και δηλώνουν πως θα προσέλθουν μαζικά στο δημοψήφισμα. Συνεπώς το "όχι" αφορά αποκλειστικά τους Σλάβους της χώρας.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης