Οι κρυφές δημοσκοπήσεις έφεραν το 10,4% στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Τα... "κρυφά" γκάλοπ απογείωσαν το Χρηματιστήριο Αθηνών που είχε άνοδο άνω του 10%! Οι δημοσκοπήσεις φαίνεται να δείχνουν για πρώτη φορά ότι θα επικρατήσουν φιλοευρωπαϊκά κόμματα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου στην Ελλάδα με αποτέλεσμα το άλμα άνω του 20% που κατέγραφε ο δείκτης των τραπεζικών μετοχών. Ο γενικός δείκτης μάλιστα έφτασε στο 10,4%!

Θα έχουμε μάλλον φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση που θα προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις, εκτιμούν αναλυτές της αγοράς, κάτι στο οποίο φαίνεται να συμφωνούν όπως αναφέρουν ορισμένοι και οι διαρροές γύρω από τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Η κίνηση της αγοράς προσδιορίζεται κατά κύριο λόγο από τις προσδοκίες αναφορικά με το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών η οποία (η αγορά) αρχίζει πιθανότατα να προεξοφλεί ένα εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, σημείωναν διαχειριστές κεφαλαίων.
Εν τω μεταξύ και ο οικονομικός διευθυντής της Deutsche Bank, εκτίμησε ως πολύ πολύ μικρή την πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, την ώρα πάντως που το κόστος δανεισμού της Ιταλίας και της Ισπανίας εκτοξεύτηκε στα ύψη, καθώς το σχέδιο διάσωσης των ισπανικών τραπεζών δεν καθησύχασε τους επενδυτές. Μία ελληνική έξοδος θα μπορούσε να είναι διαχειρίσιμη. Oμως, σε μια έξοδο των χωρών της περιφέρειας, λίγες από τις μεγάλες εισηγμένες τράπεζες της ευρωζώνης θα απομείνουν, εκτίμησε και η Credit Suisse, προβλέποντας πως ο τραπεζικός κλάδος θα χρειαστεί άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση έως 470 δισ. ευρώ.
Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης