Οι δύο κατηγορούμενοι για την υπόθεση του κλεμμένου Ρούμπενς παραπέμπονται σε δίκη

Πίνακας Ρούμπενς

Οι δύο κατηγορουμένων για την υπόθεση του κλεμμένου πίνακα του Ρούμπενς παραπέμπονται  σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αποφάσισε, με βούλευμα του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών. Με το βούλευμα (υπ'αριθμ. 1537/2012), παραπέμπονται σε δίκη η τηλεπαρουσιάστρια σε μικρής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό, Αντωνία Μαυρομάτη και ο αντικέρ Ιωάννης Ζάχαρης, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Η υπόθεση αφορά τον πίνακα του διάσημου Φλαμανδού ζωγράφου Πέτερ Πωλ Ρούμπενς, με τίτλο «Το κυνήγι του Καλυδώνιου Κάπρου», που εκλάπη από το Μουσείο της Γάνδης, τον Ιούνιο του 2001, μετά από ένοπλη ληστεία. Το έργο τέχνης βρέθηκε στην κατοχή της τηλεπαρουσιάστριας, τον περασμένο Σεπτέμβριο και, σύμφωνα με τη δικογραφία, προσπαθούσαν, με τον συγκατηγορούμενο της, να το πουλήσουν έναντι 6 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κάνουν δεκτό, με βούλευμα τους, το αίτημα του υπουργείου Πολιτισμού για άρση της κατάσχεσης του πίνακα, ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες προκειμένου το έργο να επιστραφεί στις βελγικές αρχές και να τοποθετηθεί ξανά στις προθήκες του Μουσείου της Γάνδης.

Ο πίνακας, που παραμένει άγνωστο το πώς έφτασε στα χέρια των δύο κατηγορουμένων, εκτέθηκε στην γκαλερί του κατηγορουμένου στην Πλάκα, αλλά δεν πωλήθηκε, γιατί ο αντικέρ τον απέσυρε λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που εκδηλώθηκε για την απόκτησή του.

Η τηλεπαρουσιάστρια, απολογούμενη, έχει ισχυριστεί ότι της δώρισε το έργο, πριν χρόνια, ένας Ιταλός φίλος της και ότι δεν γνώριζε ότι ήταν κλεμμένο, αλλά ούτε και την αξία του.

Πηγή: 
http://molonoti.gr/ με πληροφορίες από Καθημερινή

Δείτε επίσης