Οι δάσκαλοι ζητούν συνάντηση με την υπουργό Παιδείας

Συνάντηση με την υπουργό Παιδείας ζήτησε με επιστολή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας επισημαίνοντας τα συσσωρευμένα προβλήματα του κλάδου «που τείνουν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις».

Η ΔΟΕ υπογραμμίζει ότι «στον χώρο του Δημόσιου Σχολείου σχεδιάζονται και υλοποιούνται μεγάλες αλλαγές και ανατροπές, ερήμην των εργαζομένων» όπως και ότι «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στην πιο κρίσιμη φάση τους».

Σε αυτήν την κρίσιμη χρονική περίοδο δεν υπάρχει οργανωμένος διάλογος μεταξύ του υπουργείου και της Ομοσπονδίας των εκπαιδευτικών, προσθέτει.

Οπως ακόμη επισημαίνει η ΔΟΕ, «έχουν περάσει 14 μήνες από τη τελευταία συνάντηση της Δ.Ο.Ε. με την κ. υπουργό και 10 μήνες από τη τελευταία συνάντηση με την κ. Υφυπουργό».

Η ΔΟΕ επισημαίνει ότι πρέπει να συζητηθούν η εφεδρεία των εκπαιδευτικών, τα θέμα των σχολικών βιβλίων, η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, οι αποδοχές των εκπαιδευτικών, η κατάργηση αιρετών από τα Πειθαρχικά Συμβούλια, ο πλεονάζον χρόνος σε βαθμό και Μ.Κ., η τριετής υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στην οργανική τους θέση, οι αποσπάσεις μελών ΙΠΕΜ/ΔΟΕ και η αναδιάρθρωση δομών εκπαίδευσης.

Πηγή: 
tovima.gr

Δείτε επίσης