Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους - Η κυβέρνηση προσπαθεί να αμυνθεί

Οι αγρότες ετοιμάζουν νεες δυναμικές κινητοποιήσεις. Τι μπορούν να αποφέρουν όμως; Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί για κάθε κινητοποίηση και τις αφήνει να "ξεφουσκώνοτν" μόνες τους. Τόσο με τους αγρότες όσο και με τους δικηγόρους (που απεργούσαν επί έξι μήνες) θεατής ήταν.

Ωστόσο οι αγρ'ότες φαίνεται πως δεν έχουν πια άλλη επιλογή και αναμένεται από σήμερα μπαράζ μπλόκων σε όλη την Ελλάδα.

Στον κόμβο της Μελούνας, λίγο έξω από τη Λάρισα αναμένεται να στηθεί το πρώτο μπλόκο  από το πρωί της Δευτέρας, με τη συμμετοχή αγροτών από τον Τύρναβο και την Ελασσόνα. Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να στήσουν μπλόκα κατα μήκος όλων των εθνικών οδικών αξόνων, πράγμα που αναμένεται να έχει συμβεί έως την ερχόμενη Παρασκευή.

Τρακτέρ θα βγουν στους δρόμους από την Κρήτη και την Πελοπόννησο, ως τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι αγρότες βάζουν αγωνίζονται για τη μείωση του κόστους παραγωγής, και διαμαρτύρονται ενάντια στο νέο φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς.

Πάντως η κυβέρνηση μοιάζει να ανησυχεί. Ο αρμόδιος υπουργός κ. Ευάγγελος Αποστόλου αναφερόμενος στο θέμα του φορολογικού υπογράμμισε ότι «όσα θέσπισε η σημερινή κυβέρνηση θα έχουν ως αποτέλεσμα να επιστραφεί στο 95% των αγροτών η προκαταβολή φόρου που ήδη έχουν καταβάλει», ενώ αναφέρθηκε στα αγροτικά σπίτια, λέγοντας πως «εξετάζεται στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές η μείωση του τεκμηρίου τους κατά 30%».

Επίσης είπε ότι η κυβέρνηση επανεξετάζει τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροεφόδια, αλλά και τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί, ενώ δεν παύει να επαναλαμβάνει στις επισκέψεις του ανά την Ελλάδα, ότι η κυβέρνηση έχει πληρώσει αποζημιώσεις φέτος νωρίτερα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης