Οι Έλληνες ιδρύουν εταιρείες σε Βουλγαρία και Κύπρο

Ούτε οι Έλληνες δεν επενδύουν στην Ελλάδα πια. Η υπερφορολόγηση, το εχθρικό κράτος, η διαφθορά, υποχρεώνουν τους νεόυς επιχειρηματίες να ανοίγονται κοντά στην Ελλάδα, αλλά όχι στην... Ελλάδα. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία τα δυο τελευταία χρόνια 1.500 εταιρείες ιδρύθηκαν από Έλληνες στην κύπρο και 800 στην Βουλγαρία. Ο κύριος λόγος; Στις χώρες αυτές η φορολόγηση είναι μόνο 10%, όταν στην Ελλάδα είναι 23% χωρίς τα... έκτακτα!

Τα κυριότερα εμπόδια για έναν νέο επιχειρηματία είναι το ασφαλιστικό (ξεκινούν να πληρώνουν πριν καν εισπράξουν σχεδόν ένα μισθό ασφάλιστρα), την έλλειψη σταθερότητας, την εκτεταμένη αναξιοπιστία του κράτους σε κάθε τους βήμα (για παράδειγμα στην Βουλγαρία μια εταιρεία ιδρύεται σε δυο μόλις εβδομάδες!), το υψηλό ΦΠΑ, το παραεμπόριο κ.α. 

Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που ιδρύουν εταιρείες σε φορολογικούς παράδεισους όπως τα νησιά Κέϊμαν ή τον Παναμά αλλά πρόκειται για εταιρείες χαμηλής αξιοπιστίας σε αντίθεση με τις εταιρείες της Κύπρου π.χ. που έχουν νόμιμη δραστηριότητα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης