Οικολογική βόμβα στον Σαρωνικό

Για έκτη ημέρα η οικολογική βόμβα από το πετρέλαιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη», που βυθίστηκε τα ξημερώματα της προηγούμενης Κυριακής «μαυρίζει» τις ακτές της Αττικής, αλλά και το μέλλον της περιοχής, αν και ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής υποστήριξε χθες ότι η εικόνα έχει βελτιωθεί, ενώ δήλωσε παράλληλα ότι η παραίτησή του είναι στη διάθεση του πρωθυπουργού. Όμως, οι δήμαρχοι των περιοχών που έχουν πληγεί περισσότερο δεν πείθονται και προαναγγέλλουν προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ενώ η Ν.Δ. διά του αρχηγού της Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά την αποπομπή του υπουργού Ναυτιλίας.

Η κυβέρνηση από την πλευρά της με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου κάλυψε τον κ. Κουρουμπλή και δήλωσε ότι ο υπουργός Ναυτιλίας είπε το αυτονόητο. Δηλαδή, η παραίτησή του είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού, όπως και του κάθε υπουργού.

Πλήγμα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Πλήγμα στις αναπτυξιακές και κυρίως τις τουριστικές προοπτικές της Αθηναϊκής Ριβιέρας θα επιφέρει η πετρελαιοκηλίδα που έχει εξαπλωθεί από τον Πειραιά μέχρι και τις ακτές της Γλυφάδας.

Ήδη το ατύχημα έγινε γνωστό και στο εξωτερικό, με τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα και πρακτορεία να μεταδίδουν την είδηση της ρύπανσης εξαιτίας της βύθισης του δεξαμενόπλοιου στη Σαλαμίνα, τονίζοντας ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει εξαπλωθεί στη «Ριβιέρα της Αττικής».

Επισημαίνεται ότι το ναυτικό ατύχημα σημειώθηκε σε μια περίοδο που η ελληνική ξενοδοχειακή βιομηχανία επεδίωκε να προωθήσει τον προορισμό «Αθηναϊκή Ριβιέρα» και στο εξωτερικό και να καταστήσει γνωστό στο πλατύ διεθνές κοινό ότι η ελληνική πρωτεύουσα έχει μία μεγάλη ακτογραμμή και κυρίως μία καθαρή ακτογραμμή που προσφέρεται για κολύμπι.

Επίσης, όπως εκτιμάται, πλήγμα θα υποστούν και τα καταστήματα εστίασης σε όλη την ακτογραμμή της Αττικής τουλάχιστον για το αμέσως επόμενο διάστημα. Σε κάθε περίπτωση όλα θα εξαρτηθούν από το πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά θα αντιμετωπισθεί η ρύπανση από την πετρελαιοκηλίδα του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης