Οικογένειες Τούρκων καταφθάνουν στην Ελλάδα

177 μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το εορταστικό τριήμερο της Αποκριάς. Από το πρωί του Σαββάτου 17 Φεβρουαρίου έως και Τρίτη 20 Φεβρουαρίου το πρωί, πέρασαν στη Λέσβο 135 άτομα, στη Χίο 17 και στη Σάμο 25.

Συνολικά από 1ης Φεβρουαρίου, έως και σήμερα το πρωί, στα νησιά πέρασαν και καταγράφηκαν στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης 575 άτομα. Συγκεκριμένα, στη Λέσβο 357, στη Χίο 47 και στη Σάμο 171.

Στο μεταξύ, οικογένειες με παιδιά είναι οι 17 Τούρκοι πολίτες που αποβιβάστηκαν το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στις Οινούσσες. Πρόκειται για επτά άνδρες, τέσσερις γυναίκες και έξι παιδιά, οι οποίοι σε πρώτη φάση μεταφέρθηκαν στο κέντρο ΒΙΑΛ στη Χίο για να ταυτοποιηθούν.

Υποστηρίζουν ότι είναι δικαστικοί και δημόσιοι υπάλληλοι κι ότι φοβούνται για τη ζωή τους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016. Είναι καλοντυμ΄λενοι, μιλούν αγγλικά και είχαν αγοράει το σκάφος με το οποίο έφτασαν στις Οινούσες.

Οι διαδικασίες καταγραφής και ταυτοποίησης αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ώρες και στη συνέχεια αναμένεται να μεταφερθούν στον Πειραιά για να καταθέσουν τα αιτήματά τους για πολιτικό άσυλο.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης