Ογδόντα Έλληνες ναυτικοί σε καραντίνα στο Λαύριο; - Έφεραν ιστιοπλοϊκά από Γαλλία

Εγκλωβισμένοι στη θάλασσα είναι περίπου 70 Ελληνες ναυτικοί, πληρώματα 30 νεότευκτων ιστιοπλοϊκών σκαφών. Απέπλευσαν αρχές Μαρτίου από τη δυτική Γαλλία και έπειτα από ταξίδι διάρκειας τριών εβδομάδων προσεγγίζουν σταδιακά τα τελευταία εικοσιτετράωρα τις ακτές της Αττικής.

Όμως από τις 19 Μαρτίου απαγορεύεται ο κατάπλους σκαφών αναψυχής σε οποιοδήποτε ελληνικό λιμάνι λόγω κορωνοϊού, δεν έχει επιτραπεί στα πληρώματα των ιστιοπλοϊκών να δέσουν σε μαρίνα της Αττικής ή της Περιφέρειας.

Τα 30 ιστιοπλοϊκά κατασκευάστηκαν στο ναυπηγείο της γαλλικής εταιρείας Beneteau, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι La Rochelle, στον Ατλαντικό. Πρόκειται για ολοκαίνουργια σκάφη, που ανήκουν σε 4-5 μεγάλες εταιρείες ενοικιάσεως σκαφών αναψυχής, οι περισσότερες με έδρα την Αττική.

Οι επαγγελματίες ιστιοπλόοι, περίπου 70 τον αριθμό, ταξίδεψαν αεροπορικώς στα τέλη Φεβρουαρίου στη Γαλλία προκειμένου να μεταφέρουν πίσω στην Ελλάδα τα σκάφη ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και μία από τις λύσεις που εξετάζονταν ήταν τα σκάφη να καταπλεύσουν στο Λαύριο και τα πληρώματά τους να παραμείνουν εκεί σε 14ήμερη καραντίνα.

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης