Ν. Χαρδαλιάς: Συνεχίζεται η μάχη στα νησιά- Δεύτερο μέτωπο της κακοκαιρίας στην κεντρική Ελλάδα

Συνεχίζεται η μάχη στα νησιά του Ιονίου, δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς έπειτα από νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, προσθέτοντας ότι ένα δεύτερο μέτωπο που διαμορφώνεται με πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, με βροχές και ισχυρότατες καταιγίδες, αναμένεται να πλήξει περιοχές στη νότια Θεσσαλία και την ανατολική και κεντρική Στερεά Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, «ο κυκλώνας θα παραμείνει στα δυτικά με την ίδια ισχύ για 6 με 9 ώρες, και στη συνέχεια, εξασθενημένος θα αρχίσει να κινείται νότια και θα συνεχίσει να επηρεάζει τις δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου».

Ένα κομμάτι θερμής αέριας μάζας όμως που αποσπάστηκε από τον κυκλώνα, κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να ενωθεί με ένα μελτέμι και να δημιουργηθούν έντονα καιρικά φαινόμενα, διευκρίνισε.

«Ένα κομμάτι του ''Ιανού'' κινείται βορειοανατολικά όπου αναμένεται να συναντήσει ένα μελτέμι, γεγονός που αναμένεται να προκαλέσει πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και ισχυρότατες καταιγίδες.

Αυτό το νέο μέτωπο αναμένεται να πλήξει την κεντρική Ελλάδα από το μεσημέρι – απόγευμα και μετά να πλήξει περιοχές στη νότια Θεσσαλία και την ανατολική και κεντρική Στερεά Ελλάδα, σε πολλούς νομούς της Στερεάς και φτάνοντας πιθανώς και έως τη Βόρεια Εύβοια», είπε «δείχνοντας» πως Μαγνησία, Αρκαδία και μάλλον Φωκίδα θα επηρεαστούν. 

«Οι περιοχές αυτές αναμένεται να δεχθούν από το απόγευμα και μετά μεγάλο όγκο νερού» συνέχισε επισημαίνοντας πως «το νέο μέτωπο θα κινηθεί νότια και ανατολικά και μπορεί να επηρεάσει το Σάββατο περιοχές όπως την Κόρινθο και την Αττική».

Η Αττική θα αρχίσει να επηρεάζεται από αργά απόψε, «όχι σε επίπεδο κυκλώνα αλλά από το καινούριο μέτωπο. Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι σε κάθε περίπτωση έντονα», διευκρίνισε. 

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης