Νόμος - έκτρωμα για μη.. προστασία της πρώτης κατοικίας

Μόνο μικρο-οφειλέτες μπαίνουν στο νέο νόμο Κατσέλη αλλα θα πρέπει να εξοφλήσουν σε 25 χρόνια με τραπεζικά κριτήρια τις οφειλές τους! Παράλληλα ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ με τρικ χιλιάδες οφειλέτες και να πως:

• ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΚ: Το υπόλοιπο του δανείου δεν ξεπερνά τις 130.000 ευρώ.

• ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΡΙΚ: Το ετήσιο εισόδημα να μην ξεπερνά τα 12.500 ευρώ!

Θυμίζουμε ότι ο νόμος Κατσέλη υπολογιζόταν με βάση το εισόδημα και έβγαζε δόσεις για 4 χρόνια. Στη συνέχεια το χρέος είχε διαγραφεί.

Η αντικειμενική αξία του ακινήτου θα είναι έως 250.000 ευρώ και για να μπορέσει ο οφειλέτης να προστατεύσει την πρώτη του κατοικία και να ρυθμίσει την οφειλή του, θα πρέπει να κάνει αίτηση στην ειδική πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους. Η συμφωνία προβλέπει:

• Την υποχρεωτική ένταξη στην πλατφόρμα και όλων των υποθέσεων που εκκρεμούν σήμερα στα Ειρηνοδικεία και οι οποίες με βάση τα στοιχεία τέλους του 2018 φθάνουν τις 135.000. Εφόσον ο δανειολήπτης ακολουθήσει τη διαδικασία μέσω της πλατφόρμας και πληροί τα παραπάνω κριτήρια, θα θεωρείται επιλέξιμος και θα μπορεί να ρυθμίσει την οφειλή του με συγκεκριμένους όρους. Οι όροι είναι οι εξής:

• Η δυνατότητα αποπληρωμής της οφειλής σε διάστημα έως και 25 χρόνια.

• Η οφειλή θα ρυθμιστεί με καθορισμένο επιτόκιο, δηλαδή euribor + 2%.

* Έως ότου τελεσιδικήσει η υποθεσή του θα πληρώνει το 30% της μηνιαίας δόσης.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης