Νοσοκομεία: Στάση εργασίας σε Ευαγγελισμό-Θριάσιο την Πέμπτη -Πανελλαδική απεργία 18 Φεβρουαρίου

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία Ευαγγελισμός και Θριάσιο σήμερα Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου κατά την πρωινή βάρδια, καθώς τα Σωματεία Εργαζομένων και των δύο νοσοκομείων, έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας σε όλη τη διάρκεια της πρωινής βάρδιας και συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας στις 8 π.μ. ενώ, όπςω προαναγγέλουν θα συνεχίζουν παίρνοντας μέρος στην Πανελλαδική απεργία στις 18 Φεβρουαρίου.

Ο λόγος είναι ο νέος νόμος για το ασφαλιστικό, καθώς όπως λένε,  δε φτάνει που εργάζονται εξαντλητικά ωράρια, δεν πληρώνονται και τα δεδουλευμένα τους, ενώ δεν έχουν ενταχθεί καν στα βαρέα ανθυγιεινά ένσημα παρόλο που οι συνθήκες εργασίας τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνες κι ανθυγιεινές.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, στο νέο νομοσχέδιο τα όρια συνταξιοδότησης μένουν στα 67 έτη ή στα 62 με 40 χρόνια υπηρεσίας, διατηρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας κατά 5 έτη για τις γυναίκες, η κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης, το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ και ανοίγει ο δρόμος για την κατάργησή  του ενώ, τέλος, η κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης. Επίσης, ένταξη στα ΒΑΕ και προσλήψεις προσωπικού.

 

Πηγή: 
http://molonoti.gr

Δείτε επίσης